Ceaiul de păpădie. Câte căni poți consuma pe zi? Ce beneficii și contraindicații are

de: Ana Toma
11 mart. 2021
Ceaiul de păpădie. Câte căni poți consuma pe zi? Ce beneficii și contraindicații are
Ceai

Ceaiul de păpădie este unul nu foarte îndrăgit. Spre deosebire de alte ceaiuri, el este amărui, însă dacă am știi ce beneficii are pentru organism, cu siguranță nu ne-ar mai interesa deloc gustul.

În cazul în care nu știai până acum, ceaiul de păpădie este unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturale, asta pentru că frunzele de păpădădie sunt bogat eîn fribre, proteine, da rși în vitaminele A,C,E, K și B.

Beneficiile ceaiului de păpădie

Dacă vrei să dai joc câteva kilograme și dacă vrei să îți purifici organismul într-un mod natural, ceaiul de păpădie este soluția. Printre beneficiile sale cele mai impotrante se numără eliminarea toxinelor din organism, dar și excesul de apă.

Ceaiul de păpădie este benefic și pentru ficat, dar și pentru rinichi, ajutând aceste organse să funcțioeze bine și protejându-le de îmbolnăvire. Persoanele care se confruntă cu balonare, trebuie să apeleze la ceaiul de păpădie. El te scapă de această senzație neplăcută și mai mult de atât, elimină și celulita, dar și grăsimea abdominală.

Mare atenție însă, ceaiul nu poate funcționa de unul singur, așa că are nevoie de un sprijin alimentar. O alimentație săracă în grăsimi și un stil de viață care să conțină și sport, sunt doi factorii de bază pentru ca ceaiul de păpădie să dea roade.

Ce afecțiuni pote trata

Ceaiul de păpădie are proprietăți inflamatoare, deci pe lângă că tratează anumite afecțiuni, poate și preveni apariția acestora, pentru că cele mai multe boli apar în urma unui proces inflamator din organism.

Această plantă minune poate trata și afecțiunile digestive, precum gastrita sau constipația. Ea poate regla secreția biliară, dar și tranzitul intestinal. Ai probleme cu colesterolul? Tot cesium de păpădie te salvează. Studiile au demonstrat de-a lungul timpului că păpădia are proprietăți de reducere a colesteroului ”rău”din sânge, dar și a trigliceridelor.

Ceaiul de păpădie mai poate reduce glicemia, poate ameliora varicele și hemoroizii și de asemenea, îmubnătățește circulația sângelui.

Câte căni ai voie să consumi

Este indicat ca atunci când îl prepari să cumperi planta uscată, ci nu pliculețe. Este mult mai sigur și mai sănătos în acest fel. Adaugă o lingură de fruze la 250 mililitri de apă clocotită, iar ceaiul tău e gata în câteva minute.

Mare atenție la cantitate. Două căni pe zi sunt suficiente, însă depinde de organismul fiecăruia, așa că indicat ar fi să purtați o discuție cu medicul înainte de administrare.

Reacții adverse și contraindicații

Păpădia este în general o plantă sigură pentru organism. Totuși, există cazuri rare atunci când poate cauza reacții alergice, la persoanele care au sensibilități. Cu alte cuvinte, păpădia poate cauza dermatita de contact.

De asemenea, în cazul în care iei anumite medicamente, ceaiul de păpădie poate interacționa cu ele. Printre aceste se numără antibioticele și diureticele.

Pentru a fi în siguranță, încearcă să citești prospectul medicamentelor înainte, sau consulă-ți medicul. El îți va da toate informațiile de care ai nevoie.