Ceaiul minune care elimină apa din organism! Te scapă imediat de balonare. Este ideal si pentru slabit

de: Ana Toma
22 sept. 2020
Ceaiul minune care elimină apa din organism! Te scapă imediat de balonare. Este ideal si pentru slabit
Foto: Clay Banks on Unsplash

De multe ori se întâmplă ca organismul său să rețină multă apă, iar acest lucru va duce automat la senzația de balonare și totodată la o stare de spirit nu prea plăcută. Pentru a scăpa de această senzație, tot ce trebuie să faci este să adaugi acest ceai în dieta ta.

În acazul în care nu știai, ceaiul de păpădie este extrem de cunoscut pentru capacitatea lui de a elimina excesul de apa din organism, o acțiune similară cu cea a pilulelor diuretice.

Potrivit unui articol publicat în revistei „Integrative and Comparative Biology”, există un numar de 85 de plante cu proprietati diuretice.

Ca și concluzii, a ieșit la iveală faptul că există un număr însemnat de ceaiuri de plante considerate a fi diuretice, dar printre cele mai bune ceaiuri diuretice se numără cel de papadie. Ceaiul de papadie are o istorie lungă de întrebuintare în tratarea ficatului, a vezicii biliare și a problemelor digestive și este un bun diuretic.

Frunza de păpădie, un medicament natural

De asemenea, într-un alt studiu publicat în „Journal of Alternative and Complementary Medicine”, cercetătorii le-au oferit voluntarilor extract de frunză de păpădie și au măsurat cantitatea de urină produsă după consum.

Rezultatul a fost unul peste măsura așteptărilor. Toți cei 17 voluntari au urinat mai mult într-un timp de cinci ore după consum.

Pentru a te bucura însă de toate beneficiile ceaiului de păpădie, este nevoia ce acesta să fie consumat regulat și preparat corect. Un ceai corect se obține prin turnarea apei fierbinți peste plante, rădăcini sau semințe de plante, prin lăsarea la infuzat timp de câteva minute și apoi strecurarea licorii numai bună de băut.