Ceaiul minune care te scapă instant de durerea de stomac! Este un adevărat pansament gastric

22 feb. 2020
Ceaiul minune care te scapă instant de durerea de stomac! Este un adevărat pansament gastric

Multe persoane resimt cu putere afecțiunile gastrointestinale pe care le au, motiv pentru care trebuie să se confrunte mereu cu dureri de stomac. Cu toate acestea există o plantă despre care se spune că este un adevărat pansament gastric, motiv pentru care este extrem de benefic în cazul acestor afecțiuni. 

Cauzele durerilor de stomac

Cu toți știm că aceste dureri sunt unele dintre cele mai neplăcute și din păcate au foarte multe cauze. Pornind de la indigestie și gastrită, până la ulger sau boala de reflux esofagian, cam toate au ca simptome inițiale dureri acute și senzații de arsură. De cele mai multe ori, arsurile sunt declanșate de mâncărurile pe care le consumăm, ele apărând din cauza acidului din stomac care intră în tubul digestiv. Mai mult, acestea sunt însoțite de greață, vomă sau chiar flatulență. Există numeroase tipuri de plante care ameliorează aciditatea gastrică.

Ceaiurile pot ameliora, însă o vizită la medic este obligatorie

Chiar dacă de multe ori amânăm vizitele la doctor, atunci când vine vorba de astfel de simptome este imperios necesar să cerem sfatul unui specialist în materie de gastroenterologie pentru o serie de investigații mai amănunțite și un posibil tratament. Cu toate că ceaiurile pot trata simptomele, de cele mai multe ori ele nu vindecă și boala în sine. Obligeana este o plantă folosită de de sute de ani în tratarea bolilor gastrice sau cel puțin în ameliorarea simptomelor. Se pare că această plantă te scăpa de arsurile la stomac, fiind de asemenea cunoscută pentru efectul ei antispastic.

Mai mult, ceaiul de obligeană este recomandat pentru normalizarea secreției gastrice, biliare, intestinale și pentru reducerea spasmelor stomacale și al căilor biliare, per total fiind o băutură care îmbunătățește buna funcționare a întregului aparat digestiv, venind în ajutorul unei digestii ușoare. Mai mult, pulberea din rădăcină de obligeană se recomandă în ulcerul gastro-duodenal drept pansament gastric. De asemenea, calmează sistemul nervos, fiind de ajutor în tratarea balonărilor, artritei, diareei, anemiei, ulcerului stomacal, hiperacidităţii gastrice şi stărilor de greaţă şi vomă.