Ceaiul minune cu care poți scăpa de anemie! Îți dă energie și te revigorează. Cum se prepară și cum se bea

12 iul. 2020
Ceaiul minune cu care poți scăpa de anemie! Îți dă energie și te revigorează. Cum se prepară și cum se bea

Anemia, care se traduce prin lipsa de fier, este una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni din lume, una din patru persoane confruntându-se cu acest tip de deficiență de fier.

Printre cele întâlnite simptome ale anemiei sunt oboseala, astenia, lipsa tonusului și a forţei musculare, incapacitatea de concentrare.

Chimenul este o sursă extraordinară de fier. Tocmai de aceea, consumul regulat de chimen previne anemia și rezolvă problemele provocate de deficiența de fier.

„Chimenul conține mai mult de 66 mg la fiecare 100 de grame – care este de 5 ori mai mult decât necesarul zilnic de fier pentru un adult. Fierul este principalul constituent al hemoglobinei din globulele roșii din sânge. Hemoglobinele transferă oxigenul (ca oxid de fier) ​​la celulele corpului al căror deficit provoacă anemia. Chimenul poate fi un ajutor nutritiv pentru dieta de zi cu zi, recomandat îndeosebi pentru persoanele cu anemie și pentru a evita simptomele anemiei cum ar fi oboseală, anxietatea, funcționare cognitivă deficită și probleme digestive,” noteaza topremediinaturiste.ro.

Ceaiul de chimen: Rețetă și administrare

„Se pun 2 lingurițe de pulbere de semințe de chimen într-un pahar de apă și se lasă la macerat vreme de 6-8 ore, la temperatura camerei, după care se strecoară. Lichidul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se opărește cu încă un pahar de apă, apoi se lasă să se răcească. În final, se combină cele două extracte. Se bea câte 1 cană, dimineața și seara, pe stomacul gol. Se pot face și cure de 3 săptămâni, urmate de o pauză de 10 zile,” adauga topremediinaturiste.ro.