Ceaiul minune pentru o respirație proaspătă. Are nenumărate beneficii. Cum îl poți consuma corect

ceai 2

Dacă ești în căutarea unui ceai minune care să îi ofere organismului tău beneficii uimitoare și totodată să îți dea o stare de bine și o respirație proastă, acest ceai este alegerea corectă. Are un gust delicios și multă lume în consumă.

Probabil ai mai auzit până acum despre ceaiul de fenic, însă știai ce beneficii uimitoare are? El se prepară din semințele de fenic, care sunt aromate și au un gust dulceag.

Acest ceai minune are extrem de multe beneficii pentru organismul tău, iar unul din ele este împrospătarea respirației. Datorită proprietăților antibacteriene pe care le deține, ceaiul de fenicul elimină bacteriile responsabile pentru respirația urât mirositoare.

Astfel, dacă vrei să ai mereu o respirație proaspătă, inclusiv când te trezești, încearcă să bei ceaiul de fenicul seara, înainte de culcare, pentru ca efectul să se mențină până a doua zi. De asemneea, îl poți bea și dimineața pentru a combate mirosul neplăcut de-a lungul zilei.

Fenicul ucide infecțiile 

Pe lângă beneficiile pe care le are asupra respirație tale, ceaiul de fenic este cunoscut pentru efectul lui antimcrobian și antiviral. Acesta poate susține sistemul imunitar în lupta cu agenții patogeni și are efect benefic asupra stării generale în caz de răceală.

De asemenea, dacă ai probleme cu somnul, ceaiul de fenic este cel care te poate ajuta. Astfel, înainte de culcare alege să consumi o cană de ceai fierbinte, iar dacă adaugi câteva semințe de fenicul ceaiul tău îți va oferi și mai multe beneficii pentru sănătate.

În cazul în care nu știai, feniculul are efect relaxant asupra musculaturii, iar acest lucru te va ajuta să te relaxezi și să adormi mai ușor.

Un alt lucru interesant de știut e că în antichitate, ceaiul de fenicul era folosit pentru a trata insomnia.

Revista Presei