Ceaiul minune pentru ten! Cum prepari din el acasa lotiune tonica si crema

ceai

Lupta împotriva ridurilor este destul de dificilă, iar soluțiile de pe piață sunt numeroase. Te-ai gândit vreodată să încerci ceva natural? Iată ceaiul minune care te va scăpa de riduri și îți va face tenul mai fin ca niciodată. 

Sunătoarea este cunoscută pentru beneficiile pe care le oferă asupra organismului, însă puțini știu că ceaiul din această plantă poate fi ingredientul secret în lupta cu semnele îmbătrânirii.

Ceaiul de sunătoare poate fi preparat cu ușurință acasă, însă trebuie să ții cont de anumite aspecte. Pentru a scăpa de riduri, ai nevoie de 3 linguri flori de sunătoare şi o cană cu apă.

Toarnă peste florile de sunătoare apă clocotită şi lasă-le la infuzat 30 de minute, apoi strecoară. Fă comprese din tifon, le înmoi în infuzie, apoi le aplici pe faţă, pe gât şi decolteu sau pe alte zone ridate. Lasă-le să-şi facă efectul 20 de minute. Repetă tratamentul în fiecare seară, timp de trei săptămâni și vei observa rezultatele mult dorite.

Leacul împotriva îmbătrânirii

O altă soluție pentru a scăpa de semenele îmbătrânirii este masca cu ulei sunătoare. Ai nevoie de o linguriţă ulei de sunătoare, un gălbenuş şi o lingură cu miere. Amestecă gălbenuşul cu uleiul, picătură cu picătură, ca la maioneză, apoi adaugă mierea.

Pune masca pe faţă, gât şi decolteu, şi lasă timp de 30 de minute, apoi clăteşte. Hrăneşte, înviorează, curăţă şi dă luminozitate obrazului. Folosită în mod regulat, redă elasticitatea pielii, întinereşte.

Un alt mod de a folosi sunătoarea, este pentru realizarea unei loțiuni tonice. Vei avea nevoie de 3 linguri flori de sunătoare, 2 linguri frunze de mentă, sucul de la o jumătate de lămâie şi o cană cu apă.

Se pune apa la fiert şi se toarnă peste mentă şi sunătoare. Lasă vasul acoperit 30 de minute, apoi strecoară. Când lichidul se răceşte, adaugă sucul de lămâie.

Loţiunea se păstrează la frigider, într-un recipient de sticlă, nu mai mult de 3-4 zile. Se aplică pe faţă, gât şi decolteu, după spălare, dimineaţa şi seara. În perioada verii, aceasta loțiune este extrem de eficientă, dat fiind faptul că ne confruntăm cu un ten uscat și deshidratat, scrie click.ro.

Revista Presei