Ceaiul natural care îți protejează inima. Fluidizează sângele și este un bun antiinflamator

de: Ana Toma
28 feb. 2021
Ceaiul natural care îți protejează inima. Fluidizează sângele și este un bun antiinflamator
Photo by Aniketh Kanukurthi on Unsplash

Dacă îți dorești să ai o inimă sănătoasă și un organism cu un sistem imunitar bine pus la punct, ar fi cazul să adaugi acest tip de ceai în rutina ta zilnică. Este delicios și are nenumărate beneficii pentru organismul tău din toate punctele de vedere.

Probabil ai mai auzit până acum câte ceva despre urzici. Ele sunt populare în special primăvara. Atunci le găsești în piețe și nu numai, însă trebuie să știi și ce beneficii au asupra organismului înainte de la cumpăra. 

Beneficiile ceaiului de urzică

Specialiștii recomandă consumul de urzici proaspete, însă clima nu ne permite acest lux, așa că în perioada primăverii, cel mai indicat ar fi să îți faci provizii cu urzici. Poți prepara un ceai delicios din ele și îți proteja organismul de bacterii într-un mod natural. 

În cazul în care nu știai până acum, urzica stimulează metabolismul, are efect laxativ, omoară bacteriile și tratează infecțiile, cicatrizează rănile și regenerează țesuturile. Dacă e să vorbim și despre beneficiile externe, ei bine, planta de urzică te poate ajuta să scapi de mătreață. 

Adăugând ceai de urzică în meniul tău zilnic îți vei regla și glicemia. Studiile au demonstrat efecte promițătoare asupra nivelului de glucoză din sânge.

Te poate proteja de afecțiuni cronice 

De asemena, consumul regulat de ceai de urzică poate preveni apariția afecțiunilor cronice. Cum este posibil așa ceva? Ei bine, urzica este bogată în substanțe chimice vegetale numite polifenoli, iar acești compuși puternici pot juca un rol în prevenirea și gestionarea bolilor cronice legate de inflamație, cum ar fi diabetul, obezitatea, cancerul și bolile de inimă. 

Dacă te confrunți cu dureri sau inflamații, tot ceaiul de urzică este soluția naturală și optimă. De-a lungul timpului, urzica a fost folosită pentru tratarea durerii musculare, dar și a artritei. Specialiștii sugerează  și ei faptul că ceaiul de urzică poate reduce, de asemenea, inflamația și durerea asociate cu osteoartrita.

Un studiu a mai scos la lumină faptul că administrarea unui supliment care conține extract de urzică a redus semnificativ durerea provocată de artrită, iar participanții au simțit că își pot reduce doza de analgezice și antiinflamatoare datorită acestei capsule.

Îți protejează inima

Activitatea ta cardiacă va fi îmbunătățită dacă alegi să consumi ceai de urzică regulat. 

Fluidifică sângele și îmbunătățește activitatea cardiacă. În cazul în care nu știai până acum, urzica a fost folosită în mod tradițional pentru tratarea tensiunii arteriale crescute, iar cercetările efectuate arată că această plantă poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale prin stimularea producției de oxid nitric, care acționează ca un vasodilatator. 

De asemenea, urzica are compuși care pot acționa ca blocante ale canalelor de calciu, care relaxează inima prin reducerea forței contracțiilor. De asemenea, ceaiul de urizcă scade nivelul tensiunii arteriale în timp ce crește apărarea antioxidantă a inimii.

Urzica este eficientă și asupra pielii. Ea grăbește cicatrizarea și are un efect antiseptic, așa că dacă ai vreo zgârietură sau o arsură, poți apela cu încredere la ceaiul de urzică.