Ceaiuri de băut imediat după masa de Paşte pentru o digestie ușoară! Soluții salvatoare, la îndemână

18 apr. 2020
Ceaiuri de băut imediat după masa de Paşte pentru o digestie ușoară! Soluții salvatoare, la îndemână

Se apropie masa de Paște, venită după o lungă perioadă de post, iar riscurile pentru o digestie cu probleme este destul de mare. Indiferent dacă ne dorim să scăpăm de greutate în plus sau doar am avut o masă mai plină, există o serie de ceaiuri care pot accelera digestia și ne pot duce la o stare de bine.

Rolul ceaiurilor pentru o digestie ușoară

în general, rolul ceaiurilor pentru digestie este acela de a stimula tranzitul intestinal, de a echilibra metabolismul și de a împiedică depunerea grăsimilor. Mai mult, pot reduce senzația de greață, de arsură și balonarea. Atenție, aceste ceaiuri se recomandă a fi băute imediat după masă pentru a avea un efect mai benefic și mai intens.

Ceaiul verde este un aliat de baza în curele de slăbire, având efecte benefice pentru organism, datorită proprietăților sale detoxifiante și antioxidante. Ceaiul verde conține tanin, o substanță ce împiedică absorbția glucidelor și lipidelor, lucru care face organismul să ardă mult mai repede grăsimile. Mai mult, este un puternic imunostimulator, fiind recomandat în prevenția și tratarea unei game largi de boli.

Mușețelul este un alt adjuvant care are proprietăți calmante și antiinflamatorii. O cană băută după masă ajută în combaterea arsurilor stomacale și a balonării. De asemenea, duce la ameliorarea și tratarea gastritei, având rol și în stimularea sistemului imunitar.

Nelipsitul ceaiul de mentă este util atât în combaterea diareei, cât și în reglarea tranzitului intestinal. Mai mult, este util în ameliorarea crampelor și a durerilor de stomac. Acest ceai se recomandă a se bea maxim o cană, altfel, consumat în exces, induce constipația.

Ceaiul de sunătoare poate susține sistemul digestiv, deoarece favorizează digestia și protejează mucoasa gastrică. Mai mult, stimulează producerea și eliminarea bilei. În plus, ceaiul de sunătoare băut zilnic favorizează funcția hepatică.

Un alt ceai important și extrem de eficient atunci când vine vorba de slăbit este ceaiul de păpădie. Acesta are proprietăți diuretice, depurative, calmante și detoxifiante. Păpădia este remediul ideal pentru tratarea gastritei și diskineziei biliare.