Cei care au această grupă de sânge au risc crescut de a dezvolta cancer gastric! Este cel mai des întâlnită grupă de sânge la români

analizele_de_sange_86201200

Există sau nu o legătură între grupa de sânge cu care ne naștem și riscul de apariție a diverselor boli, pe care le contactăm de-a lungul timpului? Deși mulți ani s-a spus că nu, acum numeroși cercetători și epidemiologi din întreaga lume au demonstrat că da.

Așadar în funcție de grupa de sânge pe care o aveți, puteți afla multe detalii despre voi, de la personalitatea pe care o aveți până la afecțiunile cu care v-ați putea alege pe parcursul vieții.

Așadar, avem patru grupe de sânge (0, A, B, și AB) și RH, care poate fi pozitiv sau negativ. Cei cu RH negativ sunt foarte rar, apriximativ 10% din populația globului.

Cel mai des întâlnită grupă de sânge la români. Ce boli riscă

În România 33% dintre cetățeni au grupa 0, 43% grupa A, 16% grupa B și 8% grupa AB.

Cei cu grupa A, pe care practic o au aproape jumătate dintre români, potrivit Medlife prezintă un risc crescut la contactarea unor boli precum cele cardiovasculare și diabet, tulburări psihice și afecțiuni de tip canceros.

Cei cu cu grupa de sânge A au de obicei au un sistem imunitar destul de sensibil și pot fi afectate inclusiv de bolile endocrine, în special insuficientă tiroidiană și hipercorticismul. De asemenea, au tendința de a reține apă în organism și sunt predispuse la constipație atona și osteoporoză.

Cei cu grupa sangvină A prezintă un factor de risc în ceea ce privește apariția cancerului gastric la fel de mare că și fumatul, consumul de alcool și consumul de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

Citește și:

Revista Presei