Cei care au această vârstă sunt în pericol! Sunt cel mai expuși la coronavirus

coronavirus33

Există o categorie de vârstă care este cel mai expusă la contaminarea cu noul coronavirus. Secretarul de stat Nelu Tătaru a spus și care este această categorie de vârstă. 

Nelu Tătaru a precizat că persoanele cu vârste între 40 și 59 sunt cele mai afectate de coronavirus.

”Am avut un copil de 1 an, de 4 ani, avem persoane de 75-76 de ani . Categoria de vârstă rămâne între 40 și 59 de ani”, a spus Nelu Tătaru.

Un număr de 277 de persoane au fost confirmate până în prezent cu noul tip de coronavirus, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre acestea, 25 au fost declarate vindecate şi externate – 16 la Timişoara, 8 la Bucureşti şi una la Iaşi.

De la ultima informare transmisă, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la Bucureşti, 2 la Cluj, 2 la Bistriţa Năsăud, 2 la Covasna şi câte unul la Iaşi, Dolj, Ilfov şi Constanţa.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 19 ani şi 67 de ani.

„Starea generală de sănătate a pacienţilor este bună. La ATI, în acest moment sunt internaţi 6 pacienţi, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente)”, afirmă GCS.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat COVID-19. Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Citește și:

Revista Presei