Cei care stau la bloc sunt obligați! Ce trebuie să anunțe cu 10 zile înainte

19 feb. 2020
Cei care stau la bloc sunt obligați! Ce trebuie să anunțe cu 10 zile înainte

Toți cei care stau la bloc sunt obligață să respecte noile reguli. Trebuie să anunțați neapărat! Totul este prevăzut Într-un proiect legislativ depus la Senat.

Potrivit actului, cei care vor să facă modificări în apartament trebuie să anunțe înainte. Mai exact, proprietarul trebuie să-i aducă președintelui la cunoștință dacă plănuiește să schimbe suprafețele din casă.

Toți românii trebuie să anunțe cu cel puțin zece zile înainte, se arată în lege.

Ce spune legea în prezent

Potrivit legii în vigoare, modificările suprafețelor construite sau utile se comunică președintelui asociației de proprietari și organului fiscal local în termen de 30 de zile de la încheierea lucrărilor.

Mai mult, modificările trebuie trecute în cartea tehnică a construcției și în baza de date a asociației, pentru a se putea stabili consumurile în raport cu noile suprafețe utile.

Proprietarul trebuie să respecte prevederile legale

Proprietarul are mai multe obligații. Acesta nu trebuie să pună în pericol integritatea structurală a imobilului, rezistența mecanică, stabilitatea și siguranța clădirii sau a altor proprietăți individuale, precum și buna funcționare a instalațiilor aferente acestora.

Pentru ca legea să se aplice, proiectul trebuie să fie adoptat de Parlament și publicat în Monitorul Oficial.