Cei care stau la bloc sunt obligați să monteze asta în apartament! 2020 e termenul

bloc

Vești importante pentru cei care stau la bloc. Le reamintim că anul 2020 vine cu mai multe obligații. Toți trebuie să monteze asta în apartamente.

Este vorba despre românii care stau la bloc şi sunt racordaţi la sistemul centralizat de încălzire. Aceștia vor trebui să-şi monteze contoare de căldură până la data de 31 decembrie 2020.

Proiectul se află la Camera Deputaţilor cu propunere de adoptare.

„În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2020 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit”, precizează proiectul de lege.

Se dau amenzi pentru cei care nu respectă prevederile noului proiect şi nu-şi montează la timp contoarele de căldură. Acestea variază între 500 şi 1.000 de lei.

„Constituie contravenții, altele decât cele prevăzute în Legea nr. 121/2014, cu modificările și completările ulterioare, și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei nerespectarea termenului limită privind montarea de către proprietari/locatari a repartitoarelor de costuri”, arată proiectul de lege aflat în Parlament.

Revista Presei