Frigul nu este pentru oricine, iar persoanele care suferă de această boală trebuie neapărat să fie precaute în această perioadă. În caz contrar, starea de sănătate a acestora s-ar putea agrava, avertizează medicii.
Chiar dacă nu se resimt din prima, schimbările bruște de temperatură pot avea un impact major asupra organismului, mai ales în cazul persoanelor care au probleme cardiovasculare. Acest lucru este valabil atât în cazul temperaturilor scăzute, cât și mult prea crescute.
Potrivit doc.ro, o persoană trebuie să cunoască foarte bine riscurile pe care le are schimbarea de temperatură asupra organismului. Persoanele în vârstă sunt cele mai vulnerabile în această perioadă, în special dacă suferă de boli cardiovasculare.
În cazul în care nu știai, temperaturile scăzute pot suprasolicita inima, care duce o luptă grea pentru a menține corpul cald. De asemenea, vasele de sânge se contractă și ele pentru ca inima să poată pompa sânge către creier, dar și către organele interne principale.
Pe lângă asta, temperatura scăzută poate crește riscul de formare a cheagurilor de sânge, care pot duce, în cel mai rău caz, la un atac de cord sau chiar infarct.
Acest lucru nu înseamnă că o persoană care suferă de boli cardiovasculare trebuie să stea numai în casă. Acesta se poate proteja, urmând o serie de recomandări precum:
De asemena, persoanele care suferă de boli cardiovasculare trebuie să evite efortul și trebuie să evite alimentele iuți și foarte picante.