Cei de la Tesla se amuză de situația actuală a celor de la Volkswagen

04 apr. 2020
Cei de la Tesla se amuză de situația actuală a celor de la Volkswagen

Modelul complet electric Volkswagen ID.3 este cel mai important model nou lansat de producătorul german în ultimii ani. În urma scandalului Dieselgate, cei de la VW au încercat să își repare imaginea, și să fie priviți drept lideri în segmentul vehiculelor electrice.

America de Nord va avea în curând parte de noul crossover electric VW ID.4, ce împarte atât platforma cât și multe alte componente cu modelul ID.3. Este posibil și ca majoritatea componentelor software să fie împărțite. Și aici apare problema.

Luna trecută, au apărut informații conform cărora cei de la Volkswagen se confruntă cu probleme software serioase în proiectarea lui ID.3. Se zvonește că dezvoltarea software-ului s-a petrecut „prea rapid”, iar acum sistemul vehiculului nu poate comunica cu sine însuși. Din păcate, problemele sunt mai mari de atât.

Publicația germană Süddeutsche Zeitung a confirmat prin intermediul unui purtător de cuvânt al VW că „situația nu este grozavă”.

În plus, se zvonește că modelul ID.3 este departe de a fi pregătit pentru piață, în ciuda planului inițial de lansare în această vară.

Producția a început deja. Mașinile deja asamblate vor trebui reparate „de mână,  pentru ca acestea să fie conforme”. De ce nu pot VW să își rezolve probleme, și de ce, oare, se petrec aceste probleme având în vedere că data de lansare se este foarte aproape?

Răspunsul ar fi lipsa de personal calificat, în special când vine vorba de programatori și specialiști software. „Este un dezastru absolut. Nu găsim oameni”, conform unei surse. În mod ironic, se zvonește că VW doresc să ceară ajutor de la unii dintre cei mai mari rivali ai lor, și anume Daimler.

Conform ultimelor informații, cei de la Daimler și BMW se află deja în tratitive pentru o înțelegere ce le-ar permite să dezvolte împreună software pentru mașini.

Se zvonește că executivii VW au avut o întâlnire cu cei de la Daimler pentru a discuta despre acest subiect. Rămâne de văzut dacă se va ajunge la o înțelegere. În orice caz, Volkswagen se confruntă cu o problemă ce trebuie rezolvată rapid și corect.

Poate că Volkswagen ar trebui să apeleze la ajutorul celor de la Tesla. Aceștia au experiență când vine vorba despre software-ul (și actualizările pentru acesta) din mașini.