Cei mai buni ardei umpluți! Rețeta în stil italian. Ingredientul care schimbă tot

de: Ana Toma
27 iul. 2020
Cei mai buni ardei umpluți! Rețeta în stil italian. Ingredientul care schimbă tot

Ardeii umpluți sunt delicioși, indiferent de ocazie. Sunt sățioși și combină două dintre cele mai cunoscute alimente, carnea și orezul. Iată o rețetă pentru ardeii umpluți pe care trebuie să o încerci. 

Rețeta pentru ardeii umpluți în stil italian nu este foarte diferită de cea clasică, însă are un ingredient secret și anume usturoiul granulat.

De ce ai nevoie

  • 4 ardei grasi verzi sau rosii, de dimensiuni medii-mari;
  • 750 gr de carne de vita slaba;
  • 120 gr de ceapa tocata;
  • 120 gr de orez fiert;
  • 2 lingurite de amestec de condimente italienesti;
  • 1/2 lingurita de usturoi granulat;
  • 1/2 lingurita de sare;
  • 1/4 lingurita de piper negru, macinat;
  • 2 cutii de suc de rosii;
  • 60 gr de branza mozzarella data pe razatoare.

Cum îi prepari

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se taie partea de deasupra a fiecarui ardei. Se curata de seminte si de membrane. Se clatesc cu apa rece si apoi se lasa la indemana.

Carnea de vita se rumenaste impreuna cu ceapa intr-o tigaie mare, la foc iute. Se scurge grasimea rezultata. Se adauga orezul, amestecul de condimente italienesti, usturoiul granulat, sarea si piperul. Se amesteca bine pana cand toate ingredientele se combina.

Se ia o oala adanca. Pe fundul ei se rastoarna una dintre cutiile cu suc de rosii. Ardeii se umplu cu amestecul de vita, ceapa si orez. Apoi se pun pe fundul oalei, cu partea descoperita in sus. Se toarna si cealalta cutie de suc de rosii desupra ardeilor umpluti. Oala se acopera strans cu folie de aluminiu.

Se da la cuptor pentru 35-45 de minute sau pana cand ardeii s-au inmuiat. Se scoate folia de lauminiu. Se presara ardeii cu mozzarella razuita. Se mai lasa la cuptor inca 5 minute sau pana cand branza s-a inmuiat. Ardeii se taie in jumatati si deasupra fiecarei jumatati se toarna sos de rosii, apoi se servesc.