Cei mai buni mici făcuți în casă! Rețeta tradițională. Sunt mai delicioși decât cei din comerț

pericolul-nestiut-din-mici-mustar-si-paine-care-sunt-ingrediente

Se spune că cele mai bune mâncăruri sunt cele făcute acasă, așa că dacă vrei să renunți la obiceiul de a cumpăra din comerț, poți opta pentru micii făcuți în casă. Iată rețeta tradițională pentru mici. Sunt delicioși și mult mai sănătoși.

Pentru a prepara această rețetă vei avea nevoie de carne tocată, în funcție de preferințe. Asigură-te că e proaspătă pentru a te bucura de un gust cât mai aromat și fresh.

De ce ai nevoie

  • 500 g carne tocată (mix vită, porc, chiar și oaie);
  • 200 ml zeamă de oase de vită;
  • 3 căței de usturoi;
  • 1/2 linguriță de bicarbonat;
  • sare, piper, cimbru, ienibahar, boia, rozmarin, după gust

Cum îi prepari 

Micii sunt extrem de simplu de preparat, așa că nu e exclus să mai repeți această rețetă de acum încolo. Primul pas este prepararea cărnii. Deși carnea este deja tocată, de preferat ar fi să o mai dai printr-un robot sau o mașină de tocat. Condimentele vor pătrunde mai bine într-o pastă mai moale. Amestecă bine, adăugând treptat zeama de oase.

Adaugă apoi condimentele și amestecă. Adaugă usturoiul și amestecă în permanență, iar la final, adaugă și bicarbonatul. Dacă simți nevoia să îți confirmi rezultatul, poți să și guști, pentru a te asigura că potrivești cum trebuie aromele.

Mare atenție, nu trebue să îi pui imediat pe grătar. Formează micii și lasă-i în frigider între 3 și 24 de ore, ca să se pătrundă bine în carne aroma condimentelor.

Ca să aibă crustă rumenă și interior suculent, micii trebuie puși atunci când grătarul/tigaia sunt bine încinse. Se prăjesc întâi câte 2 minute pe fiecare parte. Mai lasă-i cel mult 10 minute și scoate-i rapid. Te vei bucura de un gust excelent la final!

Revista Presei