Cei mai delicioși mici din lume: micii din pește după rețeta celebrului părinte Efrem de la mănăstirea Dervent

mici
https://www.facebook.com/parintele.efrem/photos

Părintele Efrem Bandarica este celebru deja printre enoriași, dar și în întreaga lume monahală datorită pasiunii sale pentru gastronomie. Acesta face o adevărată artă din mâncărurile delicioase pe care le care prepară. Pentru că nu consumă carne, acesta a inventat o rețetă excepțională pentru mici, mici din pește.

Părintele Efrem se află la Mănăstirea Dervent din județul Constanța și își întâmpină de fiecare dată oaspeții cu mare bucurie și bucate de neuitat. El a publicat și o carte cu rețetele lui, pe care merită să ne încercați pentru că sunt nu numai delicioase, dar și foarte sănătoase.

Una dintre rețetele publicate de el este cea a micilor din pește.

Ce ingrediente vă sunt necesare

500 grame de peşte alb fără oase (cod, pangasius sau fitofag)

1 ceapă

2 căţei de usturoi

jumătate de cană de frunze de pătrunjel

jumătate de cană de frunze de mentă

jumătate de ardei iute crud

2 linguri de pesmet

1-2 linguri de ulei de măsline

puţin chimion

sare după gust

Cum se prepară delicioșii mici din pește

„Feliile de pește (fitofag a folosit părintele) se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie preț de câteva minute. După aceea se scurg bine şi se pun în robotul de bucătărie alături de ceapă, usturoi, mirodenii şi pesmet. Totul se toacă mărunt, folosind funcţia „pulbere” pentru a obţine o pastă. Se adaugă uleiul, sare şi piper şi se amestecă puţin pentru omogenizare. Compoziția se pune la rece timp de o oră.

După aceea, pe un platou, cu mâinile puțin umede, modelăm mititeii care se pot face la grătar sau într-o tigaie antiaderentă. Un sfat – mititeii merg foarte bine cu tahina (pastă de susan) sau cu iaurt gros”, a explicat părintele Efrem. Dacă folosești tigaia antiaderentă, aceasta trebuie încălzită bine și unsă cu ulei, după care se prăjesc micii ușor, cât să se rumenească, dar să nu se usuce.

Poftă bună. Pe părintele Efrem îl găsiți pe facebook AICI.

Citește și:

Revista Presei