Cei mai sănătoși biscuiți oreo. Rețeta recomandată de nutriționiști. Se prepară fără foc

de: Ana Toma
24 aug. 2020
Cei mai sănătoși biscuiți oreo. Rețeta recomandată de nutriționiști. Se prepară fără foc

Biscuiții oreo sunt unul dintre cele mai iubite deserturi. Micuți, ușori și delicioși, sunt perfecți în momentul în care simți nevoia de ceva dulce. Dacă ești la dietă, sau dacă vrei să prepari o variantă sănătoasă pentru acești biscuiți, iată rețeta cea mai sănătăoasă, la care nu ai nevoie de foc. 

Rețeta se prepară foarte simplu, în doar câteva minute, iar ingredientele sunt complet naturale. De asemenea, pentru a prepara cei mai sănătoși biscuiți, nu vei ava nevoie ncii de făină și nici de produse care conțin gluten.

Ingrediente

Pentru umplutură:

  • 256 gr de unt de cocos;
  • 1/4 lingurite de extract de vanilie;
  • pudra de indulcitor organic (optional);

Pentru aluat:

  • 170 gr de migdale crude sau nuci;
  • 40-50 gr de curmale;
  • 45 ml de ulei de cocos;
  • 15 ml sirop de artar (optional);
  • 32 gr pudra de cacao;
  • 1 praf de sare de mare.

Mod de preparare:

Pentru umplutura se amesteca untul de cocos impreuna cu extractul de vanilie si pudra de indulcitor.

Se pun nucile in robotul de bucatarie si se pulseaza pana se transforma in bucati mici. Se adauga curmalele, uleiul de cocos, siropul de artar, pudra de cacao si sarea si se amesteca din nou pana cand se omogenizeaza. Ar trebui sa obtii un fel de aluat care ramane legat atunci cand il presezi intre degete. Se gusta si se ajusteaza cu cacao, curmale, sirop de artar sau sare, in functie de preferinte.

Se ia un fund de taiat mare, se tapeteaza cu hartie de copt si se pune aluatul in mijlocul suprafetei. Se formeaza un disc cu grosimea de 2 cm si apoi pune o alta foaie de hartie de copt deasupra.

Cu ajutorul unui facalet se intinde o foaie de aluat dreptunghiulara, cu grosimea de aproximativ 5 mm. Se indeparteaza foaia de hartie de deasupra si, cu ajutorul unei forme rotunde de prajituri se decupeaza cercuri de aluat. Cu ajutorul unei spatule se desprind de pe foaia de aluat si se transfera pe un platou de servire. Se pun la frigider timp de 15 minute sau pana cand se intaresc usor.

Se imparte in mod egal in doua jumatati cantitatea de prajituri obtinuta. Jumatate dintre ele se ung cu aproximativ 1 lingurita de unt de cocos. Se pun din nou la frigider timp de cateva minute, pana cand se intareste untul de cocos.

Se scot si se termina de asamblat, asezand cate o prajitura deasupra stratului de unt de cocos si apasand usor ca sa se lipeasca. Pastrati la frigider, biscuitii pot fi consumati timp de o saptamana.