Toggle Menu
  1. Home/
  2. Panoul de onoare/

Cel care a propus majorarea alocatiilor copiilor este un tanar deputat de 29 de ani

  1. Home/
  2. Panoul de onoare/

Robert Sighiartau, cel care a propus majorarea alocatiilor copiilor, este unul dintre cei mai tineri parlamentari romani. A fost ales deputat de Bistrita-Nasaud in actuala legislatura la varsta de 27 de ani.

Si-a inceput cariera politica in anul 2012 cand s-a inscris in fostul Partid Democrat Liberal, fiind ales in vara aceluiasi an, consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, legislatura 2012-2016.

In perioada 2013-2017 a fost vicepresedinte al Tineretului National Liberal (TNL). Inainte de a fi ales deputat, a detinut functia de Presedinte interimar al filialei judetene PNL Bistrita-Nasaud.

Din vara lui 2017 este Secretarul General al PNL, ales de Conventia Nationala, la propunerea lui Ludovic Orban care conduce acum PNL, fiind totodata cel mai tanar secretar general pe care PNL l-a avut vreodata, mentioneaza Notabn.ro

In viata personala, Robert Sighiartau este licentiat in economie la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napocca el urmand in viata pasii tatalui sau, care a fost un prosper om de afaceri dupa caderea comunismului, dar, din pacate, a murit cand Robert (unul dintre cei sapte copii) avea 21 de ani, lasandu-l responsabil pentru compania familiei.

Viziunea lui Robert este de a promova si de a incuraja tinerii sa urmeze o cariera si, de asemenea, sa aiba o familie si un scop clar in viata.

Este recunoscut ca o figura principala pentru promovarea tinerilor in arena politica, fiind constient nu numai de conflictul dintre generatii, ci si de conflictul dintre diferitele viziuni politice.

Prin intermediul dezbaterilor televizate si talk show-urilor la care participa, el promoveaza un nou model de conducere si o noua viziune politica, in care oamenii pot avea incredere si se pot baza.

Dumnezeu i-a dat lui Robert si frumoasei sale sotii, trei copiii minunati pana acum.

Robert Sighiartau a initiat cateva proiecte de lege, cel mai cunoscut fiind cel de crestere a alocatiei pentru copii, pe care l-a depus la Parlament in luna septembrie.

Amendamentul propus de el prin care alocatiile pentru copii se vor dubla din luna martie 2019, a fost votat in plenul Parlamentului.

Ioana