Cel mai bun ceai împotriva gastritei și ulcerului: Specialiștii promit că efectele pozitive se văd după primele căni băute

ceai 2 (2)
Photo by Drew Taylor on Unsplash

Stilul de viață dezordonat, mesele neregulate, alcoolul și consumul irațional de medicamente, toate acestea pot provoca boli precum ulcer sau gastrită. Pentru a ameliora simptomele acestor boli, există un ceai care își va face simțite efectele pozitive chiar după primele căni băute. 

Printre simtomele gastritei se numără durerile abdominale, balonare, indigestie, inapetență, crampe stomacale sau vărsături. Netratată la timp, gastrita se va transforma în ulcer, ale cărui simptome sunt mult mai intense. De asemenea, apar unele noi precum accesele de vomă cu sânge sau scaune cu cheaguri de sânge.

Gutuia, un ajutor extrem de eficient împotriva gastritei și ulcerului

„Toate părţile componente ale gutuiului se folosesc în scopuri terapeutice: fructul (Fructus cydoniae), frunzele (Folium cydoniae) şi seminţele (Semen cydoniae).

Un bun adjuvant în gastrită, ulcer gastric şi duodenal sunt cojile și cotoarele de gutui, cu tot cu sâmburi. Substanţele mucilaginoase conținute de gutui au efecte calmante ale arsurilor gastrice, ajută la refacerea stratului protector de pe pereţii stomacului şi reglează secreţia de sucuri gastrice,” notează topremediinaturiste.ro.

Ce conține și cum se prepară ceaiul de gutui

  • 4 linguri de coji şi cotoare de gutui, cu tot cu sâmburi
  • un sfert de litru de apă

„Cojile și cotoarele de gutui, cu tot cu sâmburi, se mărunțesc bine în prealabil, apoi se fierb într-un sfert de litru de apă vreme de 5 minute, după care se iau de pe foc. Se lasă să se răcească timp de 15-20 de minute, apoi se bea lichidul neîndulcit, pe stomacul gol. O cură durează minimum 7 zile şi se poate repeta de câte ori este nevoie,” adaugă topremediinaturiste.ro.

Citește și:

Revista Presei