Cel mai bun ceai pentru sănătatea ficatului: Aceste plante repară rapid ficatul și îl protejează împotriva noilor amenințări

25 sept. 2020
Cel mai bun ceai pentru sănătatea ficatului: Aceste plante repară rapid ficatul și îl protejează împotriva noilor amenințări
Ceaiurile trebuie consumate cu moderație

Ficatul este un organ vital pentru buna funcționare a întregului organism. Tocmai de aceea, este bine să încercăm să-l protejăm chiar dacă încă nu dă semne de „oboseală”.

Vă recomandăm în articolul de astăzi câteva plante extrem de benefice pentru menținerea sănătății ficatului, pe care le puteți folosi în prepararea ceaiului.

„Pentru afectiunile hepatice, este recomandat consumul de ceai de armurariu, deoarece este bogat in silimarina, aminoacizi, lipide si acid fumaric. Toate aceste substante au rol antiinflamator si de regenerare celulara.

Mai este recomandat si ceaiul de anghinare, un bun stimulent al functiei hepatice si, poate cel mai important, al celei biliare. Este recomandat in cazurile de disfunctii hepatobiliare, in hepatitele cronice si chiar si in preciroza, pentru a sustine stagnarea evolutiei bolii.

Cel mai bun ceai pentru sănătatea ficatului: Aceste plante repară rapid ficatul și îl protejează împotriva noilor amenințări

Poti bea si ceai din frunze de maslin sau ceai de papadie (din radacina), ambele cu puternic efect de detoxifiere. Aceste infuzii sustin eliminarea toxinelor si stopeaza procesele de oxidare din organism. Ceaiul din radacina de papadie stimuleaza productia de bila, care la randul ei, ajuta ficatul sa metabolizeze grasimile, dar are totodata si un rol hepatoprotector, ajutand ficatul sa se protejeze si sa se repare in urma expunerii la toxine,” notează doc.ro.

Și Ceaiul de turmeric are proprietăți antioxidante extrem de benefice pentru ficat. Turmenicul poate reduce inflamația, dar poate și să reducă inflamația. Mai mult decât atât, poate ajuta ficatul să își repare țesuturile afectate de boli hepatice, precum steatoza hapatică sau hepatita C.

„Ceaiul verde, obtinut din frunzele de ceai nefermentate, contine cea mai mare concentratie de antioxidanti care pot imbunatati functiile hepatice si pot combate efectul radicalilor liberi la nivelul acestui organ. Daca alegi ceaiul verde, insa, trebuie sa fii foarte atent la cantitatea consumata, intrucat daca faci excese din punct de vedere cantitativ, efectul obtinut nu va fi cel dorit. Acest ceai poate avea efecte toxice la nivelul ficatului atunci cand este consumat in cantitati foarte mari.

Nu in ultimul rand, ceaiul de galbenele, cu un efect antiinflamator, antiseptic si de regenerare, este si el recomandat pentru persoanele cu afectiuni hepatice.

Tratamentul hepatic, in special bazat pe remedii naturale, este unul de durata. Se recomanda consumul a cel mult 2 cani de ceai pe zi, iar rezultatele se observa dupa 2-3 luni de tratament.

Puteti consuma astfel de ceaiuri si daca urmati un tratament cu anticonceptionale, pilule ce pot avea efecte negative asupra ficatului,” adaugă doc.ro.