Cel mai bun ceai pentru slăbit sănătos: Ceaiul albastru. Te ajută să scazi în greutate și protejează sănătatea inimii

28 oct. 2020
Cel mai bun ceai pentru slăbit sănătos: Ceaiul albastru. Te ajută să scazi în greutate și protejează sănătatea inimii

Pentru început, este bine de menționat că ceaiul albastru (Ceaiul Oolong) se numește astfel de la francezul „the bleu”, care este sinonim cu termenul „oolong”. Acest tip de ceai nu are însă culoarea albastră propriu-zisă. Însă, pentru a căpăta o tentă albăstruie, acesta este adesea amestecat cu Clitoria ternatea, o plantă din care se realizează ceaiul albastru fără cofeină.

Haideți însă să vedem ce are atât de special ceaiul Oolong de îl face perfect pentru curele de slăbit.

Ce este ceaiul Oolong

Ceai tradițional chinez, ceaiul Oolong este obținut din frunzele plantei Camellia sinensis. Tot din această plantă se obține și ceaiul negru și cel verde. Diferența o face modul de procesare a ceaiului.

Indiferent de culoare, toate frunzele acestei plante conțin anumite enzime care produc o reacție chimică numită oxidare – procesul care transformă verdele crud într-o culoare neagră profundă.

„Daca ceaiul verde este ferit de oxidare, pe cealalta parte, ceaiul negru este lasat sa oxideze pana la un negru intens. Ceaiul Oolong se afla undeva intre cele doua – este partial oxidat.

Aceasta oxidare partiala este responsabila de culoarea si gustul caracteristic al ceaiului Oolong. Culoarea frunzelor poate varia insa de la verde la maro inchis.

Mai concret, nivelul de oxidare al ceaiului Oolong poate varia intre 8% si 80%, in functie de stilul de productie al maestrului de ceai. De aceea, unele astfel de ceaiuri tind sa aduca mai mult a ceai verde, iar altele spre ceai negru.

Ceaiul Oolong are o serie de proprietati care se afla undeva intre cele ale ceaiului verde si cel negru,” notează paradisulverde.com.

Ceaiul Oolong, benefic în lupta cu kilogramele în plus

Una dintre cele mai importante caracteristici ale ceaiului Oolong este puterea sa diuretică, digestivă, relaxantă și răcoritoare, transformându-l într-un veritabil aliat în lupta contra kilogramelor în plus.

Studiile asupra acestui tip de ceai demonstrează eficiența sa în curele pentru slăbit. În 2009, un studiu realizat pe 102 pacienti supraponderali sau obezi a arătat că ceaiul Oolong poate îmbunătăți metabolismul grăsimilor, reducând astfel greutatea corporală.

Dupa 6 saptamani de baut ceai Oolong zilnic, 64% dintre subectii obezi si 66% dintre cei supraponderali au pierdul peste 2.2 kg.

„Studiile anterioare sugereaza ca efectele anti-obezitate ale ceaiului Oolong s-ar putea datora continutului sau de cofeina sau polifenoli. (…)

Ceaiul Oolong, eficient împotriva afecțiunilor inimii

Intr-un studiu publicat in Journal of Epidemiology and Community Health in 2011 cercetatorii au concluzionat ca Oolong este strans legat de un risc redus de mortalitate datorata bolilor cardiovasculare.

Participantii au inclus 76.979 de adulti, toti cu varsta cuprinsa intre 40 si 79 de ani si fara accident vascular cerebral, boli de inima si cancer la inceputul studiului.
La chestionarea membrilor despre consumul de bauturi, cercetatorii au stabilit ca cei care au baut in mod regulat cafea, ceai verde si / sau ceai oolong au un risc mai scazut de boli de inima in comparatie cu cei care nu au baut astfel de bauturi,” adaugă paradisulverde.com.