Cel mai bun chec din lume. Rețeta simplă și delicioasă a Elenei Lasconi

chec

Checul este unul dintre deserturile foarte gustoase și care se realizează de simplu. Pe internet circulă multe rețete, însă una care a fost intens testată și dovedită a fi excelentă este cea a Elenei Lasconi, fostă vedetă Pro Tv, care se pregătește acum să candideze la primăria Câmpulung Muscel.

Iată mai jos rețete pe care aceasta a denumit-o cel mai bun chec din lume și pe care a învățat-o de la mama ei și adaptat-o la gustul său.

INGREDIENTE (pentru două forme de chec) : 10 ouă, 17 linguri zahăr, 17 linguri ulei, 17 linguri făînă, un vârf de cuțit de sare, 1 lingură de cacao, 1 baton vanilie și o mâna ( aprox 3 linguri ) de minunății ( eu am pus de dată asta : migdale tăiate și lămâie confiata . Puteți pune însă ce va place: merișoare, stafide, nuci, alune de pădure, caise uscate și tăiate etc). NU FOLOSESC PRAF DE COPT!!

Primul pas: toate ingredientele trebuie să ajungă la temperatura camerei, dau drumul la cuptor (200 grade), tapetez formele cu hârtie pergament.

Al doilea pas: așez în castronele toate ingredientele: albușurile, gălbenușurile pe care presar sarea (iar checul o să iasă și mai galben) , zahărul, uleiul, făînă, semințele din pastaia de vanilie, cacaoa și minunățiile.

Pasul trei: bat albușurile tare, adaug zahărul și continui să bat aproximativ 5 min, adaug gălbenușurile (unul câte unul), uleiul, făină (în ploaie), vanilia și minunățiile.

Pasul patru: 2/3 din compoziție o pun în cele două forme. În compoziția rămasă adaug cacaoa , amestec cu țelul și o pun în forme.

Pasul cinci: dau la cuptor la 200 de grade. NU deschid cuptorul cel puțin 25 de min pentru că altfel se “lasă” checul. Apoi verific să văd dacă s-a copt. Cam așa ar trebui să arate când înlăturați hârtia pergament:

Pasul șase: savurați-l alături de o cafea bună, de un ceai sau de un pahar cu vin. E minune!!!”, a scris Elena Lasconi pe blogul său.

Revista Presei