Cel mai bun desert de la KFC poate fi preparat acasa! Rețeta pentru cea mai delicioasa tartă cu ciocolată

tarta

După fiecare masă un desert este binevenit, iar de cele mai multe ori, dulciurile din restaurante sunt cele mai bune. Dacă ai fost la KFC sigur ai încercat vestita tartă cu ciocolată. Rețeta nu este una dificilă, așa că o poți face și acasă! 

Tarta cu ciocolată se numește de fapt Mississippi mud pie și este un desert american care te face să te îndrăgostești în prima clipă de crema groasă de ciocolată din interior.

Potrivit bucataras.ro, rețeta nu este una foarte complicată și se poate realiza într-un timp scurt. 

De ce ai nevoie? 

 Blat de biscuiti :

  • 200 g de biscuiti digestivi
  • 60 g unt
  • 60 g ciocolata neagra de calitate

Crema de ciocolata :

  • 180 g ciocolata neagra
  • 180 g unt
  • 4 oua mari
  • 90 g zahar brun
  • 90 g zahar tos ,alb
  • 200 mi smantana grasa

Topping:

  • 200 ml de smantana grasa, rece
  • 3 linguri zahar pudra
  • ciocolata rasa ,pentru a presara pe deasupra

Cum se prepară?

Pentru a prepara blatul, introduceti biscuitii digestivi intr-o punga sigilata si sfaramati-i bine cu un facalet. Puneti-i intr-un bol mare. 

Topiti untul si ciocolata intr-un bol termorezistent, la bain-marie. Amestecati pana se inmoaie, apoi luati bolul de pe foc, turnati biscuitii sfaramati si amestecati pana se omogenizeaza bine. 

Puneti acest amestec intr-o forna de tort cu diametrul de 23 cm si fund detasabil. Cu spatele unei linguri apasati compozitia pe fundul si pe marginile formei, pentru a o nivela. Lasati blatul la rece, pentru a se intari .

Preincalziti cuptorul la 180 de grade .

Pentru a prepara crema, topiti ciocolata intr-un bol, la bain-marie, apoi puneti vasul deoparte si lasati crema sa se raceasca. In alt bol mare, bateti cu mixerul ouale si cele doua tipuri de zahar pana isi dubleaza volumul. 

Adaugati smanatana lichida si amestecati, apoi adaugati ciocolata topita si untul.

Turnati amestecul peste blatul de biscuiti si dati-l la cuptor pentru 45 de minute și lasati-l sa se raceasca bine inainte de a-l scoate din forma .

Pentru topping, bateti smantana cu zaharul pudra pana obtineti o frisca groasa. 

Turnati-o peste prajitura rece si presarati deasupra ciocolata rasa. 

Revista Presei