Cel mai bun desert din lume: prăjitură cu mango. Rețeta perfectă pentru vară. Nu vei mai putea renunța la el

mango

Deserturile răcoroase sunt la mare căutare vara aceasta, iar prăjitura cu mango este cea mai bună alegeri atunci când vrei să te împrospătezi. Rețeta este una extrem de simplă, iar frișca și biscuiții digestivi îi dau un gust rafinat. 

Timpul de preparare pentru această rețetă este de doar câteva minute, iar gustul este unul peste măsura așteptărilor.

De ce ai nevoie

Pentru crustă:

  • 12 biscuiti de graham, maruntiti fin;
  • 80 gr de zahar granulat;
  • 6 linguri de unt topit;

Pentru umplutură:

  • 4 galbenusuri de ou;
  • 180 gr piure de mango;
  • 1 cutie de lapte condensat;
  • 2 linguri de suc de limeta.

Pentru toppingul de frișcă:

  • 480 ml smantana pentru frisca;
  • 80 gr zahar granulat;
  • 120 gr de fulgi de cocos copti, neindulciti.

Cum o prepari

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se ia un castron mare in care se amesteca biscuitii de graham, 80 de grame de zahar si untul, pana cand se omogenizeaza.

Se pune apoi amestecul intr-o tava de copt cu latura de 20 cm si se apasa bine pe fundul acesteia, pana cand se obtine o baza nivelata. Se coace timp de 8-10 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca usor, apoi se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca complet. Se reduce temperatura cuptorului la 160 de grade Celsius.

Se ia un alt caston in care se amesteca cu mixerul de mana galbenusurile de ou tip de 3-4 minute. Se adauga laptele condensat si se mai amesteca inca 2 minute. Se pune piureul de mango si sucul de lime si se amesteca pana cand se omogenizeaza.

Amestecul se toarna uniform peste crusta racita si se da la cuptor timp de 25-30 de minute. Se poate scoate dupa ce mijlocul compozitiei s-a intarit. Se scoate si se lasa timp de 1 ora ca sa se raceasca complet, apoi se acopera si se da la frigider.

Inainte de servire se prepara toppingul de frisca. Se amesteca toate ingredientele cu mixerul de bucatarie pana cand compozitia incepe sa formeze varfuri. Se distribuie uniform pe deasupra prajiturii, iar la final se presara cu fulgi de cocos copti.

Revista Presei