Cel mai bun gust dintre toate: ZACUSCA de mere și morcovi! Rețeta este foarte simplă, dar cu adevărat delicioasă

zacusca

Este toamnă, iar gospodinele își fac provizii pentru iarnă. Zacusca se numără printre produsele cele mai căutate în momentul de față, iar combinațiile de legume sunt un adevărat deliciu. Cel mai bun gust obținut, conform cititorilor noștri, dintre toate tipurile de zacuscă ar fi cea cu morcovi și mere.

De ce ingrediente aveți nevoie?

1 kg. morcovi,
1 kg. mere,
1 kg. vinete,
1 kg. ceapa,
1 kg. gogosari,
1 kg. ardei gras,
1 kg. telina,
1 l ulei,
800 gr. pasta de rosii,
zahar,
miere,
sare.

Cum se prepară minunata zacuscă de mere și morcovi. Rețeta

Mai întâi se spală bine țelina și morcovii, apoi se dau pe răzătoare și se pun la călit cu 250 ml de ulei. Ulterior se toacă ceapa și se curăță merele de coaja și sâmburi și se taie în cuburi mici. Și acestea se călesc în aceeași cantitate de ulei.

Se adaugă și ardeii grași șo gogoșarii bine spălați și tocați. În paralel, se coc vinetele, se curăță și se combină cu puțin ulei.

După ce ați călit tot și s-au răcit toate, separat, se pun împreună într-un vas mare, se adaugă 800 gr. de pastă de roșii la care se adaugă cu un pahar cu apă.

Apoi se omogenizează zacusca, se adaugă 2 linguri de zahăr, 2 linguri de miere, sare și restul de ulei pana la 1 litru. Compoziția se pune într-o cratiță mare și se bagă la cuptor, cu foc mic până când se ridică grăsimea la suprafață.

Ulterior, se așează fierbinte în borcane și se sterilizeaza în cuptorul aragazului, 30 de minute, cu foc mic.

Revista Presei