Cel mai bun pui la cuptor. Rețeta cu brocoli și lămâie. Este un adevărat deliciu

pulpe de pui la cuptor

Dacă vrei să încerci cea nou în bucătărie, această rețetă este tot ce ai nevoie. Vei obține cel mai bun pui la cuptor, alături de o garnitură extrem de sănătoasă. Gustul este un adevărat deliciu. 

Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de câteva pulpe de pui proaspete și de legume. Întreg preparatul este gata  în mai puțin de o oră, iar rezultatul este delicios.

Ingrediente 

  • 4 pulpe de pui, tăiate pe jumătate
  • zeama unei lămâi și o altă lămâie tăiată în 8 bucăți mari
  • 200 g de broccoli fiert la abur
  • 4 căței de usturoi, tocați felii dubțiri
  • o bucățică de ghimbir proaspăt de mărimea degetului mare, dat prin răzătoare
  • 3 linguri cu sos de soia
  • 1 lingură cu miere
  • 1 lingură cu semințe de susan
  • 1 linguriță cu ulei de susan

Mod de preparare 

Primul pas este pregătirea cuptorului. Acesta se încălzește la 200 de grade Celsius. Pune apoi puiul și bucățile de lămâie într-o tavă pentru friptură, asezonează cu sare și piper și lasă la cuptor timp de 30 de minute, până când puiul începe să se rumenească.
După 25 de minute, fierbe puțină apă într-o tigaie, adaugă floretele de broccoli, acoperă și lasă la abur timp de trei minute, până când devine verde intens și este puțin moale, apoi scurge.
Pune floretele de broccoli în tavă pe lângă pui, presară usturoiul pe carne, apoi stropește cu zeama de lămâie, sosul de soia și mierea. Presară semințele de susan.
Pune la cuptor și lasă încă 15 minute, până când carnea este bine făcută și rumenită iar sosul din tavă este lipicios. La final se presară semințe de susan și se servește alături de o porție de orez.

Revista Presei