Cel mai bun remediu natural împotriva alergiilor! Planta se găseşte pe orice drum din România

01 mart. 2020
Cel mai bun remediu natural împotriva alergiilor! Planta se găseşte pe orice drum din România

Din ce în ce mai multe persoane ajungă să fie alergice. În timp ce mulţi încearcă să stea departe de lucrurile care le fac rău sau încearcă să le ţină cu control cu diferite medicamente, există şi o variantă naturală care ajută corpul să încerce să lupte cu alergenii. Din păcate, atunci când luăm medicamente antialergenice, acestea afectează şi sistemul imunitar, acestea putând de multe ori să aibă efecte adverse. Din când în când se pot încerca şi remedii naturale pentru alergii.

Persoanele alegergice trebuie să evite pe cât se pot alimentele la care sunt alergici, trebue să fie mereu în căutare de aer curat, mai ales cel de munte şi sunt obligaţi să consume multe lichide şi să fie mereu hidrataţi. Cei care au grijă de buna funcţionare a organismului lor sunt mai puţin predispuşi la alergii şi crize alergice. Mai jos vă prezentăm o serie de alimente naturale care pot fi un ajutor de nădejde împotriva alergiilor.

Alimentele alcaline, echilibru pentru sistemul imunitar

Experţii au descoperit că lămâia și lime-ul, adică lămâia verde, ajută în stimularea funcţiilor organismului și pot ajuta la atenuarea alergiilor. Mai mult, sunt bogate în vitamina C și antioxidanți. Astfel, se poate consuma apă plata cu lămâie pe tot parcursul zilei pentru detoxifierea organismului. Cu toate acestea, nu trebuie să o beţi sub formă de limonadă şi să o îndulciţi cu zahar. Aceasta trebuie băută acră sau cel puţin îndulcită cu un înlocuitor natural pentru zahar, cum ar fi mierea.

Usturoiul este un alt aliment practic şi benefic în alergii, fiind considerat un adevărat antibiotic natural benefic împotriva infecțiilor, virușilor și chiar a alergiilor. Acesta poate fi consumat crud, dimineaţa, pe stomacul gol, doi căței de usturoi fiind de ajuns pentru lupta împotriva alergiilor, deoarece acesta stimulează sistemul imunitar, având numeroase aplicabilităţi practice.

De asemenea, oţetul de mere este un mare ajutor în tratarea alergiilor. Amestecă o lingură de oțet de mere bio cu o lingură de suc proaspăt de lămâie și jumătate de lingură de miere, bea lichidul rezultat cel puțîn o dată pe zi. Este posibil să dureze câteva săptămâna înainte să vezi rezultatele, însă ai răbdare, funcţionează.

Mierea, ajutorul necesar în caz de alergii

Mierea neprocesata de albine, adică doar cea naturală, este utilă în lupta cu infecțiile și alergiile. Aceasta susține bună funcționare a sistemul imunitar. Mai mult, în anumite cazuri se folosește terapia cu înțepături de albine, fiind benefică în cazul oboselii cronice, dar și pentru a trata anumite boli, printre care scleroză multiplă, artrita, durerile cronice și afecțiuni reumatice. Se pare că melitina din veninul de albine are proprietăți medicinale, fiind vorba practic de un hormon puternic ce controlează sistemul imunitar.

Brusturele, adevăratul medicament natural împotriva alergiilor

Într-un studiu publicat în British Medical Journal, mai mulţi cercetători din Suedia au prezentat au demonstrat că o tabletă pe baza de extract de brusture, administrată de 4 ori pe zi, a fost la fel de eficientă că un medicament antihistaminic obișnuit, în cazul simptomelor asociate cu alergiile. Mai mult, acesta nu a dat unul dintre cele mai problematice efecte adverse ale pastilelor, somnolenţa. De asemenea, cercetătorii britanici au concluzionat că brusturele ameliorează simptomele alergiei la polen, aşa numita “febră a fânului” sau alergia la iarbă. De asemenea, brusturele atenuează durerile de cap (migrene), ulcerele gastrice, alergiile, astmul sau tusea.