Cel mai bun remediu natural pentru digestie și rinichi: Sâmburii acestui fruct vă scapă complet de problemă. Cum trebuie consumați

fructe
Photo by Tabrez Syed on Unsplash

Pietrele la rinichi sunt o afecțiune des întâlnită și ale cărei efecte negative sunt resimțite puternic de pacient. Vă prezentăm astăzi rețeta pentru cel mai bun remediu natural împotriva pietrelor la rinichi.

Amestecul pe care vi-l propunem are la bază sâmburele de avocado. Acesta este extrem de bogat în potasiu și fosfor, având proprietăți bactericide și fungicide.

Sâmburii de avocado conțin și saponine, care îmbunătățesc metabolismul, eliminând din organism colesterolul „rău”.

Cele mai importante beneficii ale sâmburilor de avocado:

1. „Are proprietăți antiinflamatorii

Testele efectuate asupra rozătoarelor au demonstrat că sâmburii de avocado au proprietăți antiinflamatorii, datorate prezenței flavonoizilor în componența lor.

2. Este un antibiotic natural

Cercetătorii brazilieni au demonstrat că extractul de sâmbure de avocado elimină anumite infecții fungice (cum ar fi Candida) și distruge virusul așa-numite febre galbene (pesta americană).

3. Este benefic pentru digestie

Cu multe secole în urmă amerindienii foloseau sâmburii de avocado pentru tratamentul tulburărilor digestive.

4. Este o sursă de antioxidanți

Avocado este amintit adesea printre produsele cu o concentrație ridicată de antioxidanți, fapt valabil inclusiv și pentru sâmburele acestui fruct.

În anul 2003 cercetătorii de la Universitatea din Singapore au ajuns la concluzia că sâmburii de avocado, la fel ca și sâmburii de mango, conțin o cantitate însemnată de “luptători” împotriva radicalilor liberi, anume catechine și procianide.

5. Scade nivelul de colesterol

Efectul scăderii nivelului de colesterol este legat de conținutul ridicat de fibre în sâmburele de avocado, aceasta împiedicând absorbția grăsimilor nocive în tractul gastro-intestinal.

Antioxidanții naturali au efect benefic și asupra sistemului cardio-vascular. Aceștia încetinesc oxidarea lipidelor și formarea plăcilor arteriale.

În afară de aceasta remediile pe bază de sâmbure de avocado sunt eficiente în caz de erupții cutanate, păr și pielea grase, dar și mătreață. Masa de sâmbure fărâmițat se folosește pentru exfoliere și măști pentru față,” notează floaredetei.ro.

Rețetă naturistă împotriva pietrelor la rinichi și vezica biliară

Vă prezentăm în continuare o rețetă naturistă care provine din India și care șochează prin simplitatea și totodată eficacitatea ei remarcabilă:

Ingrediente:

  • 1 sâmbure de avocado
  • 200 ml de apă caldă

Mod de preparare:

„Înlăturați pelicula maro de pe sâmbure și uscați-l bine. Tăiați-l mărunt și dați-l la blender. Dizolvați praful obținut în apă. Cantitatea de praf obținută din 1 sâmbure trebuie împărțită în 4 porții.

Remediul se administrează nu mai des de o dată pe zi, cel mai potrivit moment fiind înainte de somn. Luați acest remediu până când vedeți schimbări remarcabile.

Respectați doza și prețuiți-vă sănătatea! Totodată nu uitați să consultați medicul specialist înainte de a administra acest sau orice alt remediu naturist,” adaugă floaredetei.ro.

Revista Presei