Cel mai bun restaurant din lume s-a reprofilat, după redeschidere! Acum vinde burgeri și vin. Cât costă acestea

burger

Pandemia schimbă viața cea de toate zilele și modelele de business. Industria HoReCa a fost profund marcată în întreaga lume, iar patronii au fost obligați să se reinventeze. Este și cazul celui mai bun restaurant din lume, Noma din Copenhaga, care a primit de patru ori acest titlu onorific. Chef-ul Rene Redzepi a ales ca în perioada aceasta de criză să vândă burgeri și vin, conform Bloomberg.

Înainte o masă la Noma putea fi rezervată cu multe luni înainte, în timp ce acum nu mai este nevoie de nicio rezervare. Prețurile burgerilor încep de la 125 de coroane daneze (18,40 dolari), mult pentru România, dar în acord cu restul prețurile din zonă.

Barul de vinuri este o soluție temporară, restaurantul fiind programat să se deschidă la două luni după încetarea restricțiilor. „Visul nostru este să facem ca oamenii să fie activi, să înceapă să iasă din nou”, spune Redzepi într-un interviu telefonic. „Acesta este scopul principal. Am vrut să venim cu ceva pentru a arăta că toată lumea este binevenită, motiv pentru care am decis asupra burgerului. Răspunsul a fost incredibil. ”

Ce va conține burgerul

Bugerul nu va fi gourmet, cu trufe și caviar. „Trebuie să fie un burger așa cum îl știm noi, așa că facem un cheeseburger”, spune cheful. „Dar avem cele mai bune ingrediente, cea mai bună calitate a cărnii. Cartofii vor fi proaspăt făcuți în fiecare dimineață, iar carnea va fi tocată de trei ori pe zi, vită hrănită cu iarbă, și vom folosi ceapă organică. Lucruri mici de genul acesta fac o diferența”. Opțiuni vegetariene și vegane vor fi, de asemenea, disponibile.

Noul spațiu are loc 65 de locuri și va fi deschis de joi până duminică. În schimb restaurantul formal se va redeschide cu aproximativ jumătate din numărul de invitați, spune Redzepi.

„Oamenii nu trebuie să poarte măști și restricțiile nu ne afectează. Trebuie să avem doi metri pătrați pentru un oaspete și trebuie să existe un metru între mese. Acestea sunt cele mai mari, plus reguli stricte de igienă, pe care trebuie să le respectăm. Nu știu cum se vor schimba lucrurile. Suntem unul dintre cele mai bune restaurante din lume și ne deschidem cu burgeri și înghețate pentru copii. Cât de mult poate diferi?”, a conchis acesta citat și de Mediafax.

Citește și:

Revista Presei