Cel mai delicios chec: Crește pufos și se prepară extrem de simplu. Care e ingredientul minune

chef cu nuci

Un chec bun este potrivit pentru orice moment al zilei așa că ne-am gândit să vă prezentăm astăzi o rețetă extrem de simplă, care se prepară foarte repede și al cărui rezultat îi va încânta pe toți cei apropiați.

Ingrediente:

  • 200 g făină;
  • 200 g zahăr;
  • 60 g miez de nucă;
  • 25 ml ulei;
  • 10 g cacao;
  • 5 g praf de copt;
  • 5 ouă separate;
  • 2 plicuri de zahăr vanilat;
  • coaja de la o lămâie;
  • un praf de sare.

Mod de preparare:

„Într-un castron mai mare punem albușurile, zahărul vanilat, sarea și cu ajutorul mixerului vom bate albușurile la viteză mică, până când compoziția începe să se întărească. Vom pune zahărul tos câte o lingură și mixăm la o viteza superioară până vom obține o spumă tare și lucioasă. Peste gălbenușuri punem uleiul puțin câte puțin, amestecăm bine până ce compoziția se omogenizează.

Peste albușurile bătute spumă, adăugăm gălbenușurile și vom amesteca de jos în sus foarte ușor pentru a nu se lăsa compoziția. Amestecăm praful de copt cu făina. Punem câte 2-3 linguri de făină peste compoziție, amestecăm ușor, până terminam făina. La final adăugăm coaja de lămâie.Într-un castron separăm o mică parte din aluat (un sfert) și punem cacao amestecată cu puțină apă și omogenizăm compoziția.Tapetăm o tavă de chec (cozonac) cu unt. Punem în tavă o parte din compoziția simplă și o parte din cea cu cacao și repetăm procedura până când se formează un strat consistent, care să ne permită încorporarea nucilor la jumătatea checului.

Apoi adăugăm nucile și mai punem și restul de compoziție. Tava trebuie să rămână jumătate goală, deoarece la cuptor checul va crește foarte mult.

Cam așa trebuie să arate înainte să băgăm tava la cuptor.Îl băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 45 minute,” notează evelinasfood.com.

Revista Presei