Cel mai delicios hamburger. Rețeta marilor bucătari. E mai sănătos și îl poți prepara, singur, acasă

hamburger

Ți-e poftă de un hamburger ca la carte, nu trebuie să mergi neapărat la restaurant. Iată rețeta care te ajută să prepari singur, acasă cel mai delicios hamburger. E gata în doar câteva minute, iar gustul este pe măsură.

Secretul acestei rețete constă în nucșoara pe care o vei adăuga în interior. De asemenea, asigură-te că lucrezi cu carne de vită proaspătă pentru a te bucura de un gust mai intens.

De ce ai nevoie 

  • oregano
  • nucşoară
  • sare
  • 1/2 ardei iute fin tocat
  • 1 ardei gras
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă roşie mică
  • 1 kg carne de vită
  • 2-3 linguri suc de roşii

Cum îl prepari 

După ce vei prepara această rețetă sigur nu vei mai dori să mergi la fast food atât de des. Primul și cel mai important pas este prepararea cărnii.

Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se taie bucăţi şi se dă prin maşina de tocat, folosind o sită cu ochiuri mai mici. Se poate cumpăra și carne tocată din comerț, dar tocând-o acasă putem controla și mai bine conținutul ei. Carnea se amestecă cu ceapa tocată, usturoiul pisat cu sare şi ardeiul gras dat pe o răzătoare fină.

Se condimentează apoi cu ardei iute, sare, nucşoară şi oregano, câte un vârf de cuţit din fiecare. Se adaugă sucul de roşii, se amestecă până se omogenizează, se acoperă şi se păstrează la rece o oră.

Următorul pas este modelarea. Se formează hamburgerii, se aplatizează şi se pun pe grătarul încins. Se prăjesc câte 7-8 minute pe fiecare parte şi se servesc imediat cu chifle proaspete. Chiar dacă ne place carnea bine făcute, în cazul acesta, nu lăsați mai mult de maximum 8-9 minute, pentru că riscați ca burgerul să iasă foarte uscat.

Pentru a asambla hamburgerul putem folosi maioneză cu usturoi, sau amestesc de sos de roșii cu mustar, ori alte sosuri care ne plac foarte mult. De asemenea, putem adaugă roșii feliate, castraveți murați, felii de chedar sau cașcaval, dulceață de ardei iute, rondele de ceapă sau orice ne place nouă.

La final, dacă nu poți rezista tentației, poți adăuga lângă hamburger o prție de cartofi wedges. Dacă vrei să mergi pe stilul sănătos, prepară-i la cuptor, dacă alegi stilul fast food, prăjește-i în tigaie. Orice ai alege, te vei răsfăța cu un gust deosebit.

Revista Presei