Cel mai delicios pui picant. Rețeta folosită în marile bucătării. Se prepară la cuptor și este extrem de sănătos

pui iute

Dacă ești un iubitor al mâncărurilor picante, cu siguranță trebuie să încerci rețeta pentru puiul picant. Marii bucătari o folosesc în restaurantele lor, iar rezultatul este o masă sănătoasă, sățioasă și prietenoasă cu silueta ta.

Această rețetă este gata în mai puțin de o oră, iar pentru a obține gustul mult dorit, încearcă să optezi pentru niște ardei iuți cât mai proaspeți.

De ce ai nevoie 

  • 1 pui de aprox. 1.5 kg
  • 2-3 ardei verzi iuți
  • 1 căpățână usturoi,
  • 200 ml suc de roșii
  • 1 lingură sos soia
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură oțet balsamic
  • sare
  • piper negru

Cum îl prepari

Puiul picant nu este greu deloc de preparat. În primă fază, puiul se taie în două bucăți egale în așa fel încât să avem pe fiecare parte câte un copan, o aripă și jumătate de piept.

Următorul pas este curățarea usturoiului. După ce este pregătit, se pisează într-un mojar cu un praf de sare, apoi se adaugă în mojar sosul de soia, uleiul și oțetul balsamic, amestecând bine.

Se condimentează apoi puiul cu sare și piper negru, apoi se unge cu amestecul din mojar. În cazul în care păstrați puiul întreg, încercați să-l ungeți și în interior. Ardeii iuți se taie feliuțe subțiri – semințele se pot păstra sau nu în funcție de cât de iute preferați mâncarea. Aranjăm puiul într-un vas ceramic sau termorezistent. Turnăm o cană cu apă și presărăm ardeii iuți.

Acoperim cu capac sau folie de aluminiu și dăm la cuptor pentru 45 minute la 180 grade C. După trecerea timpului, scoatem capacul, turnăm sucul de roșii și mai dăm la cuptor pentru alte 45 minute la 200 grade C sau până se rumenește frumos deasupra.

De asemenea, în funcție de preferințele ficărei persoane, puiul se va unge cu sosul din tavă din 10 în 10 minute și va fi consumat alături de garnitura dorită.

Revista Presei