Cel mai delicios tort de clătite. E plin de ciocolată. Rețeta pe care trebuie neapărat să o încerci

de: Ana Toma
25 oct. 2020
Cel mai delicios tort de clătite. E plin de ciocolată. Rețeta pe care trebuie neapărat să o încerci

Vrei să te răsfeți în acest weekend cu un desert mai mult decât delicios? Atunci trebuie neapărat să încerci această rețetă pentru tortul de clătite cu ciocolată. Se prepară extrem de repede iar gustul este peste măsura așteptărilor.

Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de câteva ingrediente de bază. E gata în mai puțin de 30 de minute și e un adevărat răsfăț culinar atât pentru tine cât și pentru cei dragi.

De ce ai nevoie 

  • 100 grame de făină
  • 2 ouă
  • 300 mililitri de lapte
  • 1 lingură de ulei de floarea-soarelui
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • Cremă de ciocolată
  • Alune coapte pentru ornat/ fructe de pădure

Cum se prepară

Modul de preparare este extrem de simplu. Se cerne toată făina într-un bol mare, se adaugă un vârf de cuțit de sare și se face o adâncitură la mijloc. Se sparg apoi ouăle în adâncitură și se toarnă aproximativ 50 de mililitri de lapte și 1 lingură de ulei.

Apoi, cu ajutorul unui tel sau mixer, se amestecă ingredientele începând cu cele din mijloc, iar odată ce făina este încorporată, se bate compoziția bine, până când obții o pastă moale și groasă, fără cocoloașe.

Se toarnă apoi  restul de lapte într-un flux constant și se amestecă pe parcurs cu telul, până când obții un aluat care are consistența smântânii.

Se încălzește o tigaie de teflon sau ceramică la foc moderat și se șterge cu un prosop de hârtie îmbibat în ulei. Cu ajutorul unui polonic, se toarnă puțin aluat în tigaie și se înclină tigaia până când obții un strat subțire și nivelat de aluat. Se toarnă rapid mai mult aluat pe margini, dacă este nevoie, și se lasă timp de 30 de secunde să se gătească sau până când devine aurie partea inferioară a clătitei.

Se întoarce clătita și se mai lasă încă 30 de secunde, până când se gătește și pe cealaltă parte. Asigură-te că este întinsă bine în tigaie și că nu s-au format pliuri. Se repetă procedeul cu aluatul rămas.

Se pune cremă de ciocolată pe fiecare clătită până când se formează un tort. Îl poți înveli în ciocolată sau să-l lași ca atare și să-l ornezi cu alune coapte sau fructe de pădure, în funcție de preferințele pe care le ai. Cu siguranță vei repeta din nou această rețetă.