Cel mai eficient antibiotic natural. Se poate prepara în propria bucătărie și are un efect de lungă durată. Cum trebuie să îl consumi

de: Ana Toma
17 feb. 2021
Cel mai eficient antibiotic natural. Se poate prepara în propria bucătărie și are un efect de lungă durată. Cum trebuie să îl consumi
Miere de Manuka

Dincolo de antibiotice și suplimentele alimentare la care apelăm atunci când starea nostră de sănătate nu este așa cum ne dorim, există un antibiotic natural pe care îl poți prepara în propria bucătărie, fără prea multe bătăi de cap.

În cazul în care nu știai, antibioticele rămân cele mai eficiente în combaterea infecțiilor cauzate agenții dăunători. Totuși, ele pot provoca anumite reacții adverse, le care nu toată lumea reacționează bine.

Antibioticul preparat în casă 

Tocmai din acest motiv, multe persoane apelează la un antibiotic natural, o bună alternativă care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor. Probabil te întrebi ce ingrediente conține acest medicament și cum de poate fi preparat chiar și acasă.

Ei bine, pentru a-l prepara nu vei avea nevoie decât de două ingrediente sănătoase: miere și curcuma. Probabil știi deja despre proprietățile regeneratoare și antiinflamatorii pe care mierea le deține.

De asemenea, datorită conținutul ridicat de antioxidanți, vitamine și aminoacizi esențiali, mierea este folosită de sute de ani în medicina alternativă dept antibiotic. Ea este esențială în dezvoltarea agenților patogeni precum bacteriile, ciupercile, virusurile și de asemenea, mărește producția anticorpilor și stimulează funcționarea sistemului imunitar în parametri optimi.

Ingredientul cu proprietăți analgezice

Acum că știi totul despre miere, este timpul să faci cunoștință și cu curcuma. De fel, aceasta este un condiment pe care mulți oameni îl folosesc în prepararea mâncărurilor. Are rol analgezic, antiinflamator și totodată antibiotic.

De asemenea, curcuma are capacitatea de a crea o barieră protectoare, care luptă împotriva agenților patogeni responsabili pentrudezvoltarea infecțiilor, elimină bacteriile și ajută la vindecarea a zeci de boli.

Doza de Sănătate recomandă folosirea a patru linguri de miere organică și 1 și jumătate linguri de curcuma măcinată.

Cum îl prepari 

Mierea de albină se toarnă într-un borcan de sticlă, iar deasupra se adaugă curcuma. Ingredientele se amestecă cu o lingură de lemn, apoi borcanul se strânge bine, iar întreg amestecul se lasă să stea peste noapte.

A doua zi, este gata de consumat, însă nu oricum. Se ia o linguriță în fiecare dimineață, de preferat pe stomacul gol. De asemenea, dacă nu te încântă prea mult gustul, îl poți dizolva într-o cană de apă caldă.

Există totuși și o serie de contraindicații. Persoanele care au calculi biliari sau boli hepatice ar trebui să evite acest antibiotic natural, precizează sursa citată.