Cel mai fraged pește la cuptor. Rețeta marilor bucătari. Este extrem de sănătos și e gata în câteva minute

pestele

Dacă vrei să îți impresionezi oaspeții cu un preparat rapid și sănătos, peștele la cuptor cu legume este cea mai bună alegere. Rețeta este extrem de simplă de preparat și este gata în doar câteva minute. Marii bucătari o folosesc de cele mai multe ori în restaurante. 

Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de niște pește proaspăt, în funcție de preferințe pe care le ai și de niște legume la fel de fresh. Vei obține un preparat extrem de sănătos, iar gustul va fi peste măsura așteptărilor.

Ingrediente 

  • 1 kg peşte (crap, ştiucă, şalău, păstrăv)
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper
  • 1-2 fire de praz
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2-3 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 500 g cartofi
  • 3-4 linguri ulei
  • mărar şi pătrunjel verde

Mod de preparare 

Primul pas este curățarea peștelui de solzi, de branhii şi intestine. Se spală apoi cu apă rece, se usucă, se taie bucăţi, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper, apoi se lasă la rece timp de 30 minute.

Următorul pas este pregătirea legumelor. Prazul şi usturoiul se curăţă, se spală, se toacă şi se călesc într-o tigaie încinsă cu ulei. Se sting cu apă şi se fierb înăbuşit 5 minute.

Se răstoarnă apoi într-o tavă cu puţină apă și se adaugă morcovii, pătrunjelul şi cartofii tăiaţi bucăţi. Se dă cu un praf de sare şi piper, iar deasupra se pun bucăţile de peşte.

Înainte de a fi bogat la cuptor se stropeşte totul cu ulei şi se coace pentru 30-40 minute.

Revista Presei