Cel mai fraged piept de rață. Rețeta pe care trebuie să o încerci. Cu ce îl combini

rata

Dacă vrei să te bucuri de o combinație exotică, pieptul de rață cu portocale roșii este cea mai bună alegere. Această rețetă nu este atât de ușor de prepat, însă tu te vei bucura de o carne extrem de fragedă și un gust rafinat. 

Pentru a avea un meniu complet, pieptul de rață va fi combinat cu o porție de orez. Această rețetă este inspirată de bucătarii francezi și este o experiență extrem de plăcută pentru iubitorii de mâncăruri noi.

De ce ai nevoie

  • 1-2 piepturi de rata;
  • 120 gr orez salbatic crud;
  • 360 ml supa de pui cu continut redus de sare;
  • 12 tulpini de cimbru;
  • 2 catei de usturoi tocati;
  • 1/2 lingurita de sare;
  • 4 portocale rosii, feliate;
  • 230 gr ciuperci, taiate in jumatati;
  • 60 ml vin alb;
  • 4 linguri de unt nesarat;
  • 1 lingurita de zahar demerara;
  • ulei de masline pentru prajit si condimentat.

Cum o prepari

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa crestezi grasimea de pe pieptul de rata cu un cutit ascutit. Se asezoneaza apoi cu sare si piper si se pune pe un gratar. Gratarul se pune deasupra unei tavi in care sa se adune grasimea care se scurge. Se lasa sa stea timp de 1 ora.

Intr-o oala mica se combina orezul, supa de pui, 6 tulpini de cimbru, usturoiul si sarea. Se aduce la punctul de fierbere. Se reduce temperatura de gatire, se acopera si se lasa sa se gateasca 45-50 de minute sau pana cand tot lichidul este absorbit. Se amesteca cu o furculita si se lasa deoparte.

In timp ce orezul se gateste, se iau 3 portocale rosii si se taie in segmente. Cealalta portocala ramasa se taie in jumatati. Se scurge zeama de la o jumatate, iar cealalta jumatate se taie in felii rotunde.

Se pune ¼ din cantitatea de ulei de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se pun ciupercile si se soteaza pana cand devin maronii. Se adauga vinul si se reduce temperatura de gatire. Se gatesc pana cand vinul este complet absorbit. Se asezoneaza cu sare si piper si se da deoparte.

Se ia o tigaie in care se pune pieptul de rata cu grasimea in jos, la foc mediu. Se prajeste timp de 20 de minute, scurgand grasimea la fiecare cateva minute. Dupa ce pieptul s-a rumenit, se intoarce pe cealalta parte si se mai prajeste inca 3 minute. Se adauga untul, feliile si sucul de portocale, zaharul si restul de cimbru. Dupa ce untul s-a topit, se inclina tigaia si se stropeste pieptul cu amestecul de unt timp de 2 minute.

Se ia de pe foc si se inveleste pieptul in folie de aluminiu. Se lasa sa se raceasca 5 minute, inainte de a-l felia.

La final, se ia un castron mare in care se pun orezul, ciupercile si portocala si se amesteca. Se asezoneaza cu sare de mare si ulei de masline.

Revista Presei