Cel mai gustos si pufos orez din lume. Rețeta perfectă a renumitului bucătar Jamie Oliver. Așa se prepară corect

orez

Dacă te numeri printre iubitorii de orez, trebuie neapărat să încerci rețeta lui Jamie Oliver. Acesta te învață cum să prepari corect cel mai pufos orez într-un timp rapid, bucurându-te de un gust extraordinar. 

Pentru a prepara această rețetă, Jamie Oliver recomandă folosirea orezului basmati. Vei avea nevoie de doar câteva ingrediente simple și foarte puțin timp de lucru.

Cum îl prepari corect

În primul rând vei avea nevoie de o cana plina cu orez. Această cantitate este suficientă pentru 4 persoane. Acest orez se toarnă într-o oală, iar deasupra se toarnă două căni pline cu apă fiartă și puțină sare.

Întregul amestec se pune la fiert pentru 8-10 minute, la foc mare, cu capacul deasupra. În cazul în care vrei să te răsfeți cu arome sau culori diferite, nu trebuie decât să adaugi condimentele în apa în care fierbi orezul.

Jamie Oliver ne recomandă folosirea sofranului, cardamomului, scortisoarei, sau a tumericului, în funcție de dorințele fiecăruia.

Revista Presei