Avansul științei și al tehnologiei a generat descoperirea a noi și noi beneficii pe care plante aparent comune le au pentru sănătate.
Vorbim astăzi despre o plantă care a căpătat o popularitate din ce în ce mai mare în ultimii ani, datorită efectelor pozitive pe care le are pentru sănătate. Acestea sunt atât de multe încât planta și-a câștigat pe bună dreptate renumele de superaliment.
Quinoa este o cereală ancestrată, avându-și originea în America de Sud. Incașii o numeau cereala mamă și o considerau o plant ăsacră. Aceasta este totuși o pseudocereală, fiind mai degrabă înrudită botanic cu spanaul și amarantul.
Bobițele de quinoa sunt bogate în fier, fibre, magneziu și proteine, fiind totodată o sursă excelentă de fosfor și calciu. Tocmai de aceea, este recomandată puternic în regimurile vegane.
Quinoa este cunoscută pentru proprietatea de a oferi corpului uman o cantitate mare de energie, mulțumită conținutului bogat de riboflavină, cunoscută și sub denumirea de vitamina B2. Această pseudocereală ajută de asemenea circulația sanguină, îmbunătățind, astfel, metabolismul și calitățile cognitive ale creierului.
Nu în ultimul rând, quinoa contribuie la absorbția colesterolului, având de asemenea proprietăți anticancerigene și antiinflamatorii.