Cel mai periculos ceai pentru ficat! Poți avea probleme grave de sănătate. Cercetătorii avertizează

de: Ana Toma
24 oct. 2020
Cel mai periculos ceai pentru ficat! Poți avea probleme grave de sănătate. Cercetătorii avertizează
Este foarte important cum preparați ceaiul/ Photo by Vee O on Unsplash

Ne-am obișnuit să știm că ceaiurile sunt adevărate leacuri naturale pentru organismul nostru, iar unii dintre noi le consumăm chiar în exces. Mare atenție însă la acest ceai, este extrem de periculos pentru ficatul tău și îți poate cauza probleme mari de sănătate.

Ceaiul verde  este cunoscut pentru beneficiile pe care le are în dietele de slăbit. Multe persoane aleg să înlocuiască cafeaua cu ceai verde, însă mare atenție la cantitate! Medicii avertizează cu privire la consumul acestui ceai în exces. El poate genera probleme majore ale ficatului, ba chiar poate declanșa hepatita.

Potrivit unui raport medical publicat în British Medical Journal (BMJ) Case Reports, o adolescentă care a consumat zilnic câte trei căni de ceai verde pentru a-și menține silueta, a fost diagnosticată cu hepatită. În urma analizelor, medicii au constat ceva la care chiar nu se așteptau.

Ceaiul verde, nu pericol pentru ficat

Unul dintre ingredientele prezente în ceaiul verde pe care-l consuma, teina, ar fi fost cea care a cauzat hepatita.

Nu este primul caz de acest fel. Ceaiul verde a mai fost asociat de multe ori cu probleme ale ficatul, iar mulți cercetători au publicat articole care atestau acest lucru.

Specialiștii susțin că ceaiul verde devine un pericol din cauza pesticidelor care există pe frunzele din care se prepară, iar, de multe ori și din cauza săculeților plastic în care este ambalat, așa că mare atenție la ceaiul pe care îl consumați.