Cel mai periculos condiment din bucătăria ta! Îl folosești în fiecare mâncare. Cum îți afectează organismul

condimente
Photo by Tijana Drndarski on Unsplash

Mâncarea are alt gust când este condimentată corespunzător, însă nu toate produsele de acest tip fac bine organismului nostru. Există un condiment extrem de periculos pe care toată lumea îl are în bucătărie. Consumat în cantități mari, poate face ravagii în organismul tău.

Sarea este nelipsită de pe mesele românilor. Toată lumea iubește mâncarea sărată și este destul de greu de evitat. Într-adevăr, organismul uman are nevoie de sare, însă mare atenție la cantitate, în caz contrar, ne-am putea confrunta cu probleme grave de sănătate.

Huffington Post scoate la iveală faptul că un consum ridicat de sare poate cauza un real dezechilibru al fluidelor. În cazul în care nu știai, echilibrul sodiului, potasiului și al fluidelor din organism este un proces delicat care implică și rinichii. Acestia pot fi afectați de consumul excesiv de sare, fiindu-le îngreunată activitatea.

Pentru a-ți ajuta organismul, consumul de apă este singurul tău aliat.

Un alt efect al consumului mare de sare este presiunea asupra inimii. Tensiunea arteriala crescută din cauza consumului de sare poate duce la numeroase complicații, precum deteriorarea arterelor, inimii și a altor organe sau creșterea riscului de insuficienta cardiaăa, accident vascular cerebral și insuficiență renala.

Nu este dificil sa iti masori tensiunea arteriala. O poti face cu ocazia oricarei vizite la medic si este indicat sa o verifici periodic. Daca tensiunea arteriala crescuta este mostenita din familie, scaderea consumului de sare este o metoda eficienta de preventie a riscurilor asociate cu aceasta.

Stare de oboseală și balonare

Chiar dacă nu îți dai seama care este cauza, ți se întâmplă des să te confrunți cu senzația de balonare după o masă nu foarte bogată?

Ei bine, în cazul în care nu știai pe lângă efectele periculoase pe care le are asupra organismului, consumul de sare în cantități mari duce și la balonare.

Acest lucru se întamplă din cauza retenției de apa. Deși balonarea este temporară, dar poate deveni o sursă de disconfort, așa că pentru a evita starea de oboseală sau balonare după masă, încearcă să consumi cât mai puțină sare.

Revista Presei