Cel mai periculos obiect din bucătărie! Este plin de bacterii, microbi și poate cauza probleme grave de sănătate

de: Ana Toma
06 iun. 2021
Cel mai periculos obiect din bucătărie! Este plin de bacterii, microbi și poate cauza probleme grave de sănătate

Produsele din bucătăria ta pot deveni un adevărat pericol atunci când nu sunt dezinfectate corespunzător, iar urmările pot fi grave, în special pentru sănătatea.

În cazul în care nu știai, cel mai periculos obiect din bucătăria ta este chiar buretele de vase. Îl folosești în fiecare zi pentru spălarea lor, iar acesta poate deveni un mediu perfect pentru dezvoltarea microbilor și al bacteriilor.

Cât de periculos este buretele de bucătărie

Bureții de bucătăria pot căpăta resturi alimentare, iar mai tot timpul sunt umez, motiv pentru care pot dezvolta agenți patogeni care sunt extre de dăunători pentru sănătatea ta. Printre aceste bacterii se numără E.coli, Staphylococcus aureus și Salmonella, care pot supraviețui ore și chiar zile de la primul contact.

Dr. Philip Tierno, profesor de microbiologie și patologie clinică la Universitatea din New York, susține că puțini oameni știu cât de periculos poate fi acest obiect.

Cel mai murdar obiect din casa ta nu este scaunul WC sau coșul de gunoi, ci buretele mic pe care îl folosești pentru a spăla vasele”, spune medicul.

Cum poți reduce riscul de îmbolnăvire

Pentru a reduce riscurile de îmbolnăvire și pentru o utilizare sigură, se recomandă dezinfectarea regulată a acestora. Cu alte cuvinte, detergentul de vase obișnuit nu este destul de eficient pentru o curățare intensă, așa că vei avea nevoie de alte metode.

Un studiu realizat de Agenția Guvernamentală pentru Cercetare în Domeniul Agriculturii a Statelor Unite, a demonstrat cea mai bună metodă este tratamentul termic, urmat de zeama de lămâie.

Tot ce trebuie să faci este să pui buretele de bucătărie în cuptorul cu microunde după ce l-ai spălat. Încălzește buretele la temperatură maximă pentru două minute, iar acesta va fi din nou curat.

Mai este recomandată și alternarea bureților de bucătărie, pentru ca la fiecare spălare să ai un burete curat și dezinfectat.