Cel mai poluat mare oraș din România! Nu este Bucureștiul! Oamenii respiră otravă fără să știe

26 feb. 2021
Cel mai poluat mare oraș din România! Nu este Bucureștiul! Oamenii respiră otravă fără să știe
Foto: ebrdgreencities.com

Bucureștiul este sufocat de poluare, iar numărul persoanelor cu boli respiratorii a crescut cu peste 40% în ultimii ani. Însă Capitala nu este singurul mare oraș cu probleme de acest tip în România. Există o altă localitate, unde oamenii efectiv respiră otravă zilnic, fără să știe la ce pericole se expun. Revoltător este că autoritățile sunt pasive și nu iau atitudine decât verbal, atunci când se sesizează presa.

Craiovenii au depus și ei numeroase sesizări, dar deocamdată nu s-a luat nicio măsură pentru a remedia situația. De exemplu, în noaptea de 24 spre 25 ianuarie, în Craiova s-a înregistrat o valoare de 2,5 MP pe harta senzorilor independenți de monitorizare a calității aerului. Deși pentru mulți această cifră nu înseamnă nimic, ei bine în traducere acest oraș a fost la acel moment cel mai poluat din România.

Ce spune comisarul Gărzii de Mediu

Dar problemele nu s-au oprit la acel punct. Și în cursul zilei de joi, 25 februarie, toți senzorii erau roșii, semn că cetățenii sunt nevoiți să respire aer toxic. Extrem de deranjant este și mirosul de fum, care persistă mai mult timp în atmosferă și nu se ia nicio măsură pentru ca lucrurile să se amelioreze.

Contactat de presă, Gheorghe Călinoiu, Comisarul Gărzii de Mediu Dolj a declarat că el nu știe nimic despre posibile incidente majore de mediu. Însă a transmis că va cere explicații la APM Dolj.

„Chiar acum concepeam o adresă către APM Dolj pentru că noi nu avem nicio informație despre un incident major de poluare, cum ar fi o avarie la CET sau altceva care să conducă la alterarea calității aerului. Într-adevăr, după data de 22 până astăzi, senzorii sunt roșii, sunt depășiri pe PM10”, a spus comisarul șef al GNM Dolj.