Cel mai sănătos si delicios BigMac. Rețeta fără carbohidrați. E mai delicios decât crezi

low-carb-big-mac-rolle

Având în vedere situația în care ne aflăm, cea mai bună soluție pentru o masă delicioasă, rămâne bucătăria ta. Iată cum se prepară cel mai sănătos BigMac, fără carbohidrați. Rețeta este extrem de simplă și oricine o poate prepara acasă.

Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de câteva ingrediente alese. Mare grijă la cantitate, căci rezultatul îți va întrece toate așteptările și cu siguranță vei repeta din nou experiența.

De ce ai nevoie 

Pentru ruladă:

  • Brânză de vaci slabă 250 g,
  • Cașcaval light 60 g,
  • Ouă 3 bucăți.

Pentru sos:

  • Muștar classic 3 linguri,
  • Ketchup fără zahăr 3 linguri.

Pentru umplutură:

  • Carne tocată de mânzat 250 g,
  • Usturoi 3 căței,
  • Ulei de măsline 1 linguriță,
  • Sare Himalaya 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Roșie 1 bucată,
  • Castravete murat sau crud 2 bucăți,
  • Salată verde 3 foi,
  • Ceapă roșie/galbenă 1 bucată medie,
  • Cașcaval light ras 40 g.

Cum îl prepari 

BigMacul de acasă e extrem de simplu de prepart, iar cei la bucataras.ro ne explică totul pas cu pas.

Primul pas este pregătirea ruladei .Într-un vas încăpător se amestecă brânza de vaci, cașcavalul ras și ouăle, până ce se obține o cream omogenă și puțin lichidă.

Se toarnă apoi într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cu cât tava e mai mare cu atât blatul va fi mai subțire și se pune la copt în cuptorul preîncins, cca. 25 minute la 250 grade, până ce se aurește.

În tot acest timp, se prepară sosul. Se amestecă muștarul și sosul de roșii până ce se omogenizează. Ceapa se curăță, se taie rondele. Castraveții și roșia se taie de asemenea rondele.

Apoi, într-o tigaie se pune la rumenit usturoiul curățat și feliat, apoi se adaugă carnea toccata se asezonează de sare și piper și se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mic.

După ce rulada s-a rumenit, se scoate din cuptor, se unge cu sosul de muștar și roșii, apoi se întindea carnea gătită, legumele feliate, ceapa, roșia și castravetele, cașcavalul ras și se dă din nou la cuptor ptr cca. 10 minute la 180 grade, până ce se topește cașcavalul.

Se scoate apoi se pun foile de salată pe toată suprafața și se rulează ușor de la baza mai mica a tăvii. Rulada se servește fierbinte simplă ca atare.

Revista Presei