Cel mai scump fruct din lume este un soi special de struguri. Costă 65 de dolari un bob. De ce sunt atât de scumpi

de: Ana Toma
13 mart. 2021
Cel mai scump fruct din lume este un soi special de struguri. Costă 65 de dolari un bob. De ce sunt atât de scumpi

Fructele sunt sănătoase, iar unele din ele sunt accesibile oricui. Pot fi luate din copaci, pot fi găsite în piețe la prețuri mici, însă există și frcute pe care nu și le poate permite oricine. Un singur fruct costă o avere.

Nu este cazul sa vorbim de kilograme, ci de cantitate. Există fructe care se vând cu 250 de dolari și chiar și cu 3.000 de dolari. Ce au atât de special și cine le cumpără? Sigur nu ai mai auzit de ele până acum.

Strugurii care costă peste 10.000 de dolari

Ai mai auzit până acum despre strugurii Ruby Roman? Ei sunt cei mai scumpi din lume și au o coloare roșie intensă, iar fiecare boabă de strugure este dulce și are mărimea unei mingi de ping-pong. 

Un singur bob de strugure costă aproape 65 de dolari, iar în 2016, un strugure de 700 de grame a fost vândut cu 10.900 de dolari, semn că există oameni care știu valoarea și gustul acestui tip de fruct.

Clasamentul celor mai scumpe fructe din lume continuă cu mango, însă nu orice fel de mangă, ci ”oul soarelui”. Spre deosebire de alte soiuri, acest tip de mangă are 350 de grame și este extrem de dulce. Un singur fruct de acest tip se vinde în japonia cu 3.000 de dolari. 

Struguri Ruby roman

Pepenele care costă 300 de dolari

Pepenele galben Yubari este un alt fruct din topul celor mai scumpe din lue. El crește doar în serele japoneze și are o formă perfectă, însă nu este pentru buzunarul oricui. Un pepene simplu costă aproape 300 de dolari, iar dacă ai preferințe suma crește.

În cadrul unei licitații, cel mai scump pepene a fost vândut cu 27.000 de dolari, semn că valoarea lui inestimabilă este cunoscută în Japonia. 

Un alt tip de pepene este cel negru Densuke, care are o culoare unică. Spre deosebire alt tip de pepene, el este extrem de dulce și se găsește doar pe insula japoneză Hokkaido. Are o culoare atât de închisă încât poate fi perceput ca negru. 

Nu are dungi și nici pete la fel ca restul fructelor și se vinde în cutii speciale care atrag atenția. Cine primește un astfel de cadou trebuie să se considere norocos. Un singur pepene costă 250 de dolari, iar cel mai scump a fost vândut pentru suma de 6.100 de dolari în cadrul unei licitații din Japonia. 

Pepenele galben Yubari