Cel mai toxic condiment! Toți îl folosim în mâncăruri. Specialiștii avertizează

condimente

Fie că facem prăjituri sau mâncăruri alese, condimentele sunt nelipsite de pe masa românilor. Mare atenție însă la acest condiment. Specialiștii trag semnalul de alarmă. Putem avea probleme mari de sănătate.

Nucșoara este condimentul pe care majoritatea dintre noi îl adăugăm în cantități mici atunci când preparăm o prăjitură, sau, în cazul persoanelor mai pretențioase, chiar în cafeaua de dimineață.

Puțini știu însă că acest condiment poate deveni extrem de toxic pentru organismul nostru atunci când este consumat într-o cantitate generoasă.

Poți avea halucinații

Specialiștii avertizează că două lingurițe de nucșoară pot fi toxice pentru corpul tău din cauza miristicinei. În cazul în care nu știai, acest ulei, care se regăsește în nucșoară, poate provoca halucinații, amețeli și chiar convulsii.

De asemenea, în cazul persoanelor care sunt alergice la acest tip de ulei, problemele pot fi mult mai grave.

Revista Presei