Cel mai toxic gând din Univers. Renunțați la el! Duce la boală și ne tulbură puternic viața, fără să ne dăm seama. Renumitul neurolog Dumitru Constantin Dulcan explică

17 sept. 2020
Cel mai toxic gând din Univers. Renunțați la el! Duce la boală și ne tulbură puternic viața, fără să ne dăm seama. Renumitul neurolog Dumitru Constantin Dulcan explică

Celebrul profesor universitar Dumitru Constantin Dulcan, neurolog și psihiatru și-a dedicat întreaga viață științei și cercetării minții umane și a mediului care ne înconjoară. Cârțile sale au fost vândute în milioane de exemplare și fiecare dintre acestea reprezintă lecții de viață.

Reputatul doctor a vorbit și despre gândurile și sentimentele care ne provoacă cel mai mult rău în organism și care ne tulbură viața profund.

„Gândul este considerat a fi cea mai puternică forţă din Univers. Între doi parteneri, indiferent de distanţa la care se află, dacă îşi transmit gânduri pozitive, prin mijloace tehnice de contorizare a fotonilor, s-a constatat o încărcare fotonică a ambilor interlocutori şi invers, o discuţie contradictorie în termeni de agresivitate provoacă o pierdere de energie a acestora”, a explicat acesta într-un interviu pentru Adevărul, care a subliniat și că gândirea pozitivă întăreşte sistemul imunitar după cum cea negativă ne scade cert capacitatea de apărare imunitară.

Cel mai toxic gând pe care-l avem

Cel mai toxic gând, cea mai toxică trăire pe care o putem avea este frica. Aceasta ne macină sufletul și ne îmbolnăvește, de aceea trebuie imediat înlocuite sentimentele de spaimă cu unele luminoase.

„Frica, cum se spune şi în popor, a murit de frică! Frica are un efect negativ asupra noastră! Fiecare cuvânt are o chimie, un ecou asupra sănătăţii noastre, prin consecinţă, această frică trebuie înlăturată! Pur şi simplu ştim că nu ne face bine! Avem la dispoziţie o lectură plăcută, un spectacol, o muzică plăcută, o rugăciune dacă suntem mai religioşi, o meditaţie! Ucideţi frica din voi! Transformaţi-o în bucurie!

Transformaţi-o dacă nu în bucurie, măcar în linişte! Gândiţi-vă că în viaţa voastră există şi experienţe fericite! Trăiţi cu acea experienţă în minte! Evocarea unui eveniment, fie el din trecut sau proiectat în viitor ne aduce şi energia bună, pozitivă care ne e necesară ca şi aerul şi pâinea ca să trăim!”, a insistat profesorul Dumitru Constantin Dulcan.