Cel mai toxic ingredient! Toți îl folosim în prepararea desertuli. Putem avea probleme grave

focaccia

Unul dintre ingredientele de bază folosit în alimentația românilor poate fi extrem de toxic. Riscăm să avem probleme extrem de grave de sănătate. Acesta este de cele mai multe ori utilizat în prepararea desertului. 

Deși făina este cunoscută pentru faptul că este un produs natural, se pare că aceasta poate deveni foarte ușor toxică, iar acest lucru se datorează modului în care este produsă.

Din cauza producției în masă, făina nu mai are absolut niciun element nutritiv, iar multitudinea de vitamine și minerale se duc în tărâțele care nu mai sunt folosite.

Pentru a se obține acel alb imaculat, făina trebuie tratată, iar procesul de producție conține dioxid de clor și brombat de potasiu. Studiile au demonstrat că bromatul de potasiu este cancerigen, fiind direct responsabil pentru tumorile tiroidiene, celulele intestinale si ale ficatului.

Cum îți dai seama dacă făina e toxică

Pentru a face alegerea corectă, cel mai simplu mod pentru a vedea cât de toxică este făina albă, este să urmăriți ce se întâmplă cu insectele din sacul cu făină. Dacă este toxică, ele mor aproape instantaneu.

Un alt lucru pe care trebuie să îl știi despre făina albă este că aceasta duce la apariția mai multor probleme de sănătate atunci când este consumată regulat. Printre ele se numără: hipertensiune arteriala, atac de cord, accident vascular cerebral, obezitate, colesterol ridicat, artrita, probleme hepatice, sistem imunitar slabit, oboseala, depresie, anxietate sau hipoglicemie.

Citește și:

Revista Presei