Cel mai toxic produs! Toți în avem în casă. Efectul poate fi fatal

de: Ana Toma
27 iul. 2020
Cel mai toxic produs! Toți în avem în casă. Efectul poate fi fatal

În zilele noastre, aproape toate produsele din comerț sunt procesate și este destul de dificil să optăm pentru produse complet naturale. Mare atenție însă la acest produs. Toți îl avem în casă și îl folosim destul de des. Acesta poate duce chiar la moarte. 

După ce spălăm rufele, mirosul balsamului este neprețuit. De asemenea, catifelarea pe care le oferă rufelor, este una greu de găsit. Totuși, deși este un produs atât de popular și prezent în toate casele, acesta a creat o serie de controverse.

Specialiștii avertizează cu privire la ingredientele acestuia, care sunt extrem de toxice pentru organism. Problemele de sănătate pot varia de la cefalee ușoară și oboseală până la leziuni grave ale organelor și ale sistemului nervos central și chiar cancer.

Agenția pentru Protecția Mediului din SUA, subliniează existența unei întregi liste de ingrediente periculoase în balsamul de rufe, folosite în combinații netestate.

Ce conține balsamul de rufe

Balsamul de rufe conține acetat de benzil, care este asociat frecvent cu cancerul pancreatic, iar vaporii săi pot fi iritanți pentru ochi și pentru căile respiratorii, persoanele afectate confruntându-se, adesea, cu tuse. Poate fi absorbit cu ușurință prin piele.

De asemenea, alcoolul benzilic este folosit frecvent în cosmetice și în industria farmaceutică drept conservant datorită proprietăților sale slab bacteriostatice. Este puternic iritant al tractului respirator superior și poate provoca afecțiuni ale sistemului nervos central (SNC), dureri de cap, greață, vărsături, amețeli și scăderi semnificative ale tensiunii arteriale.

Poate duce la cancer

Acetatul de etil este un lichid incolor cu un miros dulceag și pe lângă prezența sa în balsamul de rufe, acesta se mai regăsește și în produsele pentru lipit, în soluțiile pentru îndepărtat oja, în decafeinizarea ceaiului și a cafelei, dar și în țigări.

Acest produs toxic provoacă o acţiune narcotică la nivelul sistemului nervos central. Este iritant pentru ochi și pentru tractul respirator, poate provoca dureri de cap, anemie cu leucocitoză și leziuni la ficat și rinichi.

A-Terpineol este un alcool care provoacă tulburări ale sistemului nervos central și care este foarte iritant pentru mucoase. Inhalarea poate provoca insuficiență respiratorie, pneumonie sau chiar edem pulmonar.

Poți avea convulsii

Camphorul este un alt ingredient prezent în balsamul de rufe, care poate provoca tulburări ale sistemului nervos central. Este absorbit cu ușurință prin piele, mai ales dacă aceasta prezintă leziuni. De asemenea, este puternic iritant pentru ochi, nas și gât. Provoacă amețeli, confuzie, greață, dureri musculare și convulsii.

Linaloolul, prezent și el în lista ingredientelor, are efecte narcotice și provoacă tulburări ale sistemului nervos central. De asemenea, testele pe animale au evidențiat tulburări respiratorii grave care, în unele cazuri, au condus la moarte.

Cloroformul este o substanță toxică, anestezică și cancerigenă. Inhalarea poate provoca dureri de cap, greață, vărsături, amețeli, somnolență, iritarea tractului respirator și pierderea conștienței. Substanța poate agrava afecțiunile rinichilor, ficatului, inimii și pielii, notează life.ca.