Cel mai ușor meniu. Rețeta pentru frigăruile cu ananas și creveți. E o adevărată delicatesă

frigarui

Dacă îți place să mănânci la ore târzii, această rețetă este ceea ce ai nevoie. Frigăruile cu ananas și creveți sunt extrem de sățioase și vin în ajutorul situetei tale. Trebuie neapărat să le încerci.  

Rețeta pentru frigăruile cu ananas și creveți este una foarte simplă, iar combinația va fi un adevărat răsfăț. Gustul dulceag al ananasului pe grătar se va completa perfect cu cel al creveților.

De ce ai nevoie

  • 350 gr de creveti mari, decorticati si curatati;
  • 1 ardei gras rosu mediu, taiat in jumatati si curatat de seminte si apoi taiat in bucati de aproximativ 2 cm;
  • 240 gr de ananas, taiat cubulete;
  • sucul de la 1 lime;
  • mix de condimente pentru fructe de mare;
  • 2 linguri de ulei de rapita;
  • 1 cartof dulce mare, taiat in felii groase de 0,5 cm;
  • sare si piper negru, proaspat macinat;

Pentru sos:

  • 3 linguri de smantana;
  • 2 lingurite de amestec de condiment pentru fructe de mare;
  • coaja de la ½ de lime.

Cum o prepari

Se preincalzeste cuptorul la 225 grade Celsius. Se iau 6-8 bete de lemn pentru frigarui si se inmoaie in apa cel putin 10 minute. Dupa ce s-au inmuiat bine, se pun alternativ creveti, ardei gras si ananas pana cand betele se umplu.

Se amesteca impreuna condimentele pentru fructele de mare cu zeama de lime, 1 lingura de ulei de canepa, sare si piper. Se trece fiecare frigarui prin amestecul rezultat, avand grija ca fiecare parte sa fie bine acoperita. Se lasa la frigider timp de 20-45 de minute, cat timp se incalzeste cuptorul si se gatesc cartofii dulci.

Feliile de cartof se pun pe mijlocul grillului si se gatesc pana cand partea exterioara incepe sa se rumeneasca iar interiorul devine moale.

Se scot frigaruile din marinata si se pun pe grill. Se gatesc pana cand crevetii devin opaci, apoi se intorc pe cealalta parte si se mai lasa 1-2 minute.

Se scot de la cuptor si se pregateste sosul, amestecand ingredientele pana cand acestea se omogenizeaza.

Revista Presei